IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEZAPAMĆEN SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapić, ZAŠTO NIJE ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI

Brojni su svjetski i evropski lideri i zvaničnici koji su juče Crnoj Gori i njenom narodu čestitali 13. jul, Dan državnosti. To nije učinio premijer Zdravko Krivokapić.

Crna Gora juče je proslavila Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i isti datum 1941. kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma.

Crna Gora da, ali ne i njen premijer Krivokapić. Slučaj vjerovatno nezabilježen u istoriji jedne zemlje, da se premijer ne oglasi i ne uputi čestitku povodom najvažnijeg datuma u istoriji slobodarske Crne Gore. Šta ga je tačno omelo, spriječilo, ili možda KO?

Zaboravio nije, a i da jeste, podsjetili bi ga, ili bi već vidio obilježavanja širom zemlje.

Smeta li premijeru antifašizam? Koje su to tačno vrijednosti koje mu nijesu odgovarale ovog 13. jula? Možda jedno pitanje nakon ovog postupka treba postaviti javno svima: Da li premijer koji svojim građanima ne čestita najveći praznik, može biti na poziciji predsjednika Vlade? Ovo je više retoričko pitanje, jer, odgovor je ionako jasan.

Čitaj još:   Svaki inspektor u CG imaće svoja zaduženja: Kako će se kontrolisati zabrana pušenja... (foto)

I građani su se tokom dana pitali gdje je premijer, zašto nema čestitke njegove. Ima i onih koji nijesu bili iznenađeni. Kažu: “Ništa nam ne treba njegova čestitka, svi znamo šta misli i to je dovoljno. Ne mora lažno da čestita, ali neka prihvati već jednom da ne može da bude premijer ove države”.

I na kraju, podsjetnik za premijera. U Crnoj Gori se 13. jula slavi kao Dan državnosti, jer joj je tog dana 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata nezavisnost, a istog dana 1941. godine dignut je opštenarodni antifašistički ustanak. To je bio uvod u Narodno-oslobodilačku borbu, u kojoj je, važnim političkim odlukama, počela obnova državnosti Crne Gore, ukinute 1918. njenim prisajedinjenjem Srbiji, odnosno Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca koja je kasnije postala Jugoslavija.

Na Crnogorskoj antifašističkoj narodnoj skupštini, održanoj krajem 1944. u Kolašinu, donijeta je odluka o statusu Crne Gore kao jedne od federalnih jedinica buduće federativne Jugoslavije. Ali, čemu sve ovo. Premijer je ionako već priznao da nije želio postojanje suverene Crne Gore.

Čitaj još:   Zdravko Krivokapić potvrdio da se nalazi na snimku u kući Milete Pavićevića na Draču: Nisam četnik! (foto i video)

Miraš Dušević

izvor: CdM.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more