IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Uhapšen direktor Obavještajno sigurnosne agencije Osman Mehmedagić- Osmica… (foto i video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) uhapsili su jutros Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora Obaviještajno bezbjednosne agencije (OBA)…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… srijeda,14.07.2021…11: 51… SARAJEVO: Uhapšen direktor Obavještajno sigurnosne agencije Osman Mehmedagić- Osmica… (foto)

Osman Mehmedagić- Osmica je uhapšen po nalogu Tužilaštva BIH u vezi sa aferom “Diploma”, a sumnjiči se za pranje navca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

“Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O.M. iz Sarajeva i isti nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi”, saopšteno je MUP-a KS.

U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, falsifikovanja isprave i pranja novca.

Čitaj još:   Ministar HUSEIN Memić otvorio Međunarodni sajam turizma- NOVI PAZAR atraktivna destinacija... (foto)

“Postupajući tužilac koordiniše rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, te će tokom dana narediti dalje aktivnosti u predmetu”, rekli su iz Tužilaštva.

Nedavno je uhapšen direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić zbog sumnje na krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. Državni tužilac Oleg Čavka pretpostavlja da je direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću pomogao u pribavljanju doplomirane diplome.

izvor agencije