IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Nestabilno s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, pljuskovi su prvo i lokalno registrovani u sjevernim područjima i na krajnjem jugu i jugoistoku regije…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… subota, 17.07.2021…11: 21… VRIJEME DANAS: Nestabilno s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Od 17. jula do kraja prognoznog perioda izgledno je stabilno i toplo vrijeme. Od 6.7. do 9.7. temperature će biti visoke, iznad prosječnih ljetnih, jutarnje u Bosni od 16 do 21, u Hercegovini oko 24°C, danju temperature u Bosni između 33 i 38, u Hercegovini do 40 °C. Uz očekivanu promjenu vremena, od 10. do 15. jula, prognoziraju se nešto niže vrijednosti temperature zraka. 

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo 12, Bugojno, Grude i Sarajevo 16, Bihać 18, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 19, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Trebinje 20, Široki Brijeg 21, Mostar 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 6hPa je manji od normalnog i opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra.

Čitaj još:   VRIJEME Danas: Oblačno a moguće su i padavine... (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.

subota, 17.07.2021. godine
Usljed nestabilnog vremena, biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Kod osjetljivih osoba moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji. Negativni efekti promjene ipak će biti ublaženi mirnijim snom, svježinom uzrokovanom padavinama i osjetno nižim temperaturama, pa bi većina populacije trebala osjetiti olakšanje. Na jugu će opšta slika biti ljepša, uz povremene sunčane intervale.

nedjelja, 18.07.2021. godine
Usljed promjene vremenskih prilika, opšta slika će biti lošija, izraženije u dijelu Bosne. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje. Hroničnim bolesnicima savjetujemo oprez i suzdržavanje od težih aktivnosti. Pri tome će mirniji san i svježina povoljno djelovati i djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja. Na jugozapadu i jugu zemlje biće ugodnije, uz stabilnije vrijeme.

U Sarajevu djelomično vedro. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni…

Čitaj još:   Milojko SPAJIĆ, uputio "Seksističke uvrede" na račun novinarke: Uredništvo Gradske zgroženo postupkom Lidera Pokreta “Evropa sad”... (foto, video)

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more