IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Rekonstrukcija VLADE koju predlaže DF bila bi DIRIGOVANA IZ BEOGRADA

Vanredni parlamentarni izbori jedino su rješenje za izlaz iz političke krize, ocjenjuje za Novu M poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković. Kaže i da bi rekonstrukcija vlade, čiji bi članovi bili birani na osnovu broja osvojenih glasova na izborima, koju predlaže DF, značila da je politika u Crnoj Gori dirigovana iz Beograda.

Da je aktuelna vlada nalik raštimovanom orkestru, te da se ne zna ko šta radi, ocjenjuje poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković. Rješenje političkog nesaglasja vidi u vanrednim parlamentarnim izborima.

„Imate situaciju da bubnjari bubnjaju svoje, da trubači imaju svoje trube, nemate ni jednu zdravu violinu i ono što je potrebno u stvari građanima CG 01:34 u takvoj jednoj situaciji moguće je dvije stvari da se dese, najrealnije za nas su vanredni parlamentarni izbori, kako bi mandat vratili građanima i kako bi građani ocijenili sve ono sto se desavalo u prethodnom periodu“, kaže ona.

Rekostrukciju Vlade, koju predlaže najbrojnija koalicija u vlasti DF, Vuksanović ocjenjuje kao loše rješenje.

„Drugo je moguće rekonstrukcija same vlade, ako bi se prihvatila, po zahtjevu Fronta, a Front je jasan bio i rekao hoćemo novog premijera i novu vladu  u čijem sastavu bi ulazili po procentu, kako su osvojili glasove na izborima, onda bi smo imali situaciju da više to ne bi bila vlada kakvu sada imamo ekspertsku od koje nije ostalo ni slova E ali bi sa druge strane bila još gora od ove a to je vlada Aleksandra Vučića, koja bi dirigovana bila iz Beograda“, navela ja poslanica SDP-a.

Čitaj još:   Izborna lista „Jasno je!– Bošnjačka stranka: Kandidati za poslanike za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 11. jun, su... (foto)

A odnosi  Beograda i Podgorice, dodatno su usložneni nakon što je Rezolucija o Srebrenici usvojena u crnogorskom parlamentu. Nakon usvajanja ovog akta, iz Beograda stigle su osuđujuće poruke. 

„Sam ministar unutrašnjih poslova Srbije, gospodin Vulin je rekao jasno treba zabraniti ulazak u Srbiju svim onim koji su u cg parlamentru glasali za Rezoluciju o Srebrenici, na to je predsjednik Srbije Vučić rekao, znaće Srbija kako da se u odnosu na to odredi. Ono sto se meni u Beogradu dogodilo, cijenim da nije upereno protiv mene, već protiv politike građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, kazala je ona za Novu M.

Vuksanović Stanković se osvrnula i na reakcije dijela javnosti, prema čijem mišljenu predsjednik Vlade nije na adekvatan način čestitao 13. jul Dan državnosti.

„To je zaista skandalozno, ali od ovakvog premijera kakvog imamo, ništa očekivano, nevjerovatno da  imate premijera jedne države, koji koristi sve resurse države, a da pritom svojim građanima ne čestita Dan dražavnosti kao najveći državni praznik Crne Gore”, kazala je poslanica SDP-a.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Ustanovama kulture koordinira MINISTARKA koja NE PRIZNAJE CRNU GORU...

Zaključuje  i da najveći problem nije Zdravko Krivokapic, već očuvanje građanske Crne Gore jer su njeni temelji, kako kaže itekako poljuljani.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more