IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNI GRUJA IH NE MOŽE SKINUTI KOLIKO IH ONI MOGU POSTAVITI: U Srebrenici novi baneri za Kurban- bajram… (foto)

Novi baneri su postavljeni na privatnim objektima…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 19.07.2021… 19: 59…  CRNI GRUJA IH NE MOŽE SKINUTI KOLIKO IH ONI MOGU POSTAVITI: U Srebrenici novi baneri za Kurban- bajram… (foto)

Iako su baneri sa čestikom povodom Kurban-bajrama skinuti, jer je načelnik Srebrenice Grujičić naredio skidanje istih, oni su ponovo postavljeni.

Novi baneri su postavljeni na privatnim objektima u Srebrenici.

“Islamska zajednica u Srebrenici čestita bajram sa tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun. Zamislite koliki fašista mora neko da bude da mu smeta čestitka kojom se čestita bajram i kojom mnogi naši sugrađani pravoslavci čestitaju nam bajram? Naime, njegov izgovor da postavljanji baneri nisu opštinski, ali on ne zna da su oni dotrajali i da se ne mogu vise postaviti jer su od vremena bivšeg načelnika Malkića.

Onaj koga vrijeđaju vjerski praznici i vjerska obilježja, nije ništa drugo do mrzitelj.

Čitaj još:   MILE, REKAO OVO I IZAŠAO SA SASTANKA: Pogledajte kako je napustio Sarajevo... (video)

I dok se u Srebrenici prave nelegalni spomenici sa pravoslavnim obilježjem, zatim nelegalni višemetarski pravoslavni krstovi na starom gradu i drugim mjestima, Mladenu Grujičiću smeta bajramska čestitka.

Toliko o međuetničkoj toleranciji. Islamska zajednica će banere postaviti na svoje objekate, ali će kao institucija nastaviti borbu za svoja prava putevima reda i zakon, jer očigledno da načelnik želi da nam pošalje poruku da javni prostor nije za Bošnjake.

Jedan bajram smo klanjali bez struje, drugi nam ne daju da postavimo banere, s razlogom se pitamo šta je slijedeće?”, saopćio je Medžlis IZ Srebrenice na svom Facebook profilu. 

Izvor Tuzlanski.ba 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more