IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA NA NOGAMA: Indijci popunili Beograd, stižu i na… (foto)

Režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem gleda samo da profitira, svjesno ugrožavajući i zdravlje i živote svojih građana…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 19.07.2021… 00: 21 … SRBIJA NA NOGAMA: Indijci popunili Beograd, stižu i na… (foto)

Veliko uznemirenje Beograđana proteklih dana izazvali su česti prizori organizovanih grupa Indijaca i putnika iz Indije, koji dolaze i to iz ovog svjetskog epicentra novog delta soja koronavirusa.

Međutim, redakcija portala Direktno došla je u posjed dokumenata, odnosno hotelskih rezervacija, koje pokazuju da se sada već kreću širom Srbije, pošto su vjerovatno već popunili sve smještajne kapacitete u Beogradu.

Razlog tome je što im države Evropske unije zabranjuju ulaz upravo zbog dolaska iz najrizičnije Indije, a primaju ih u EU tek nakon 14 dana provedenih u nekoj od “tranzitnih” država na svojoj EU ruti.

Odmah je postalo jasno da je to Srbija, po dobroj staroj oprobanoj ovog režima- čim je nešto zabranjeno, skače mu cijena na bočnom tržištu, pa daj da se unovči i ovo.

Čitaj još:   PODGORICA: U Crnoj Gori prijavljena 55 slučaja šuge... (foto, video)

I tako je prije dvije nedjelje, u direktnoj organizaciji nikog drugog do vlasti Srbije, izmišljena nova grana turizma – “karantin-turizam”, kada je uvedena serija čarter letova iz New Delhija za Beograd.

Od tada se u Beogradu svakodnevno mogu vidjeti prepuni autobusi koji organizovane grupe putnika iz Indije dovoze do hotela.

I dok traju upozorenja struke kako će novi delta soj zagorčati jesen u Srbiji, možda i august, režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem gleda samo da nek se profitira, svjesno ugrožavajući zdravlje i živote svojih građana.

Naravno, kada Vučiću bude bilo zgodno da uvede nove restrikcije, za sve druge osim za sebe i svoju partiju ili kada opet bude zafalilo da popuni rupe u budžetu od naplate prekršajnih prijava već ojađenih ugostitelja, naročito kada mu opet bude zatrebalo da opet izigrava heroja koji spašava Srbiju, za širenje delta soja optužit će opet sopstvene građane.

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more