IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVSKA CRVENA NOĆ ZA PAMĆENJE: Velež pobijedio veliki AEK sa 2: 1… (foto i video)

“Rođeni” slavili uz veliku podršku svojih navijača kojih je bilo sa raznih strana Evrope…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti… četvrtak, 22.07.2021…20: 59… SARAJEVSKA CRVENA NOĆ ZA PAMĆENJE: Velež pobijedio veliki AEK sa 2: 1… (foto i video)

Velika pobjeda Veleža u okviru 2. pretkola Konferencijske lige protiv velikog AEK-a 2: 1. „Rođeni“ su nošeni sjajnom podrškom svojih navijača sa tribina Grbavice stigli do preokreta i velike pobjede nad grčkim predstavnikom.

Nije najbolje počelo za Velež, pošto su se Grci radovali u 12. minuti. Nakon dobre akcije gostiju pogodio je Karim Ansarifard nakon dodavanja Kristosa Albanisa (Christos). Samo tri minute kasnije Velež se vraća u igru, a za euforiju oduševljenja sjajnim golom pobrinuo se Omar Pršeš.

„Rođeni“ su imali još nekoliko prilika, ponovo je jednim udarcem zaprijetio Pršeš, ali istakao se Panagiotis Tsintotas. I onda u 53. minuti Mehmed Ćosić dodaje loptu u prostor, a tamo je Dženan Zajmović koji je šalje u mrežu za veliki preokret Veleža.

Čitaj još:   AVDOVIĆ: ”Ako se Orban ne IZVINI BH. MUSLIMANIMA, državnici trebaju dići svoj glas”... (video)

Do kraja se nije mijenjao rezultat, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Veleža. Kako je to izgledalo pogledajte to na našem videu.

Utakmica je počela od 20: 30, a na centru će se naći belgijski sudija Natan Verbumen (Nathan Verboomen), a pomoćnici su mu Matijas Hilaert (Mathias Hillaert) i Ruben Vins (Wyns). Četvrti sudija je Jan Boterberg…

Velež: Bogdanović, Ovčina, Zeljković, Isić, Ferreyra, Hasanović, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Brandao i Zajmović.

AEK: Tsintotas, Bakakis, Svarnas, Tzavellas, Lopes, Shakhov, Szymanski. Mantalos, Garcia, Albanis, Anarifard.

Na klupi za rezerve kod Veleža ostali su: Kačavenda, Radović, Osmić, Alagić, Vehabović, Dejanović, Radovac, Cvijanović, Georgijević i Zubanović. Svoju priliku sa klupe kod grčkog predstavnika čekat će Anel Šabanadžović i Ognjen Vranješ.

izvor iBalkan.net / avaz.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more