IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA IZNAD BOSNE: Danas dženaza trojici mladića iz Begovog Hana… (foto)

Danas će na Ahiret biti ispraćeni mladići stradali uoči Bajrama…

BEGOV HAN: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 09: 29…  TUGA IZNAD BOSNE: Danas dženaza trojici mladića iz Begovog Hana… (foto)

Dženaza Ajdinu Grahiću (19), Ajdinu Tahiću (19) i Nerminu Kameriću (22), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, biće klanjana na poligonu Osnovne škole “Begov Han”…

Dženaza trojici mladića iz Begovog Hana kod Žepča, koji su noć uoči Bajrama stradali u saobraćajnoj nesreći, bit će klanjana danas u 16 sati.

Dženaza poginulima Ajdinu Grahiću (19), Ajdinu Tahiću (19) i Nerminu Kameriću (22) bit će klanjana na poligonu Osnovne škole “Begov Han”, a bit će ukopani na mezarju kod centralne džamije u Begovom Hanu.

Dženazu će predvoditi muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević. Na području Općine Žepče povodom ove velike tragedije proglašen je Dan žalosti.

Nesreća se desila prilikom pretjecanja kada je “ford mondeo” u kojem su se nalazili stradali mladići prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa kamionom.

Čitaj još:   Erdogan, sa suprugom će prisustvovati ispraćaju tabuta za Potočare u Sarajevu...

Mladići su se vraćali kući sa mora kako bi kod kuće sa svojim porodicama dočekali Kurban-bajram. Četvrti mladić koji se nalazio u automobilu Nezir Memčić zadobio je teške povrede i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Dan žalosti u Žepču

Povodom tragične smrti trojice mladića načelnik Žepča Mato Zovko donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području ove općine.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Žepče, javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Dženazu će predvoditi muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

izvor iBalkan.net