IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Velja Nevolja u iskazu naveo da mu je Vučić tražio razne usluge… (foto i video)

Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga– da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbjedi mir na Paradi ponosa…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 22.07.2021… 11: 59…  UŽAS: Velja Nevolja u iskazu naveo da mu je Vučić tražio razne usluge… (foto i video)

Početkom avgusta očekuje se Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, vođe huligansko-kriminalne grupe “Principi”, koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

Belivuk se sumnjiči da stoji iza pet brutalnih ubistava, jednog mučenja i dilovanja droge, a fotografije obezglavljenih i iskasapljenih tijela njegovih žrtva predstavnici vlasti su u više navrata objavljivali u javnosti. Belivukov klan smatra se jednim od najbrutalnijih u regionu.

Za ovu kriminalnu grupu karakteristično je i to da je godinama imala jake kontakte u državi– prije svega u policiji i politici, o čemu su “KRIK” i drugi mediji ranije pisali.

Novinari “KRIK-a” sada su došli do transkripta saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula, koje može da produbi ovu priču. On je prvo kratko ispričao da nije kriminalac, već “vođa navijača” i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želio da odgovara na pitanja tužioca o tome. Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima s ljudima iz vlasti. 

“Rešio sam lepo da kažem sve o mom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas”, rekao je Belivuk tužiocu.

On je tokom gotovo polusatnog saslušanja nabrojao različite usluge koje je, navodno, činio za predsjednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a s kojima se viđao. Rekao je da je kontakt sa predsjednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsjednikovog sina, ali i da se s Vučićem, navodno, nekoliko puta i lično vidio.

Zaprijetio je i da će u budućnosti ispričati još detalja „ako se određeni ljudi ne opamete.“

Čitaj još:   Medojević OPTUŽUJE da je možda DRITANU Abazoviću kao ALBANCU cilj da dezintegriše Crnu Goru (video)

Iako je teško procijeniti šta je tačno, a šta ne od onoga što je Belivuk ispričao, pojedini detalji se poklapaju s onim što se ranije pretpostavljalo – da je njegova grupa imala ulogu u suzbijanju protesta, kao i odnose s ljudima iz vlasti. U svom iskazu, međutim, Belivuk nije spomenuo sve ljude iz policije i vladajuće stranke, za koje su novinari ranije otkrili da su mu bili bliski.

“KRIK” je pozvao predsjednika Vučića za komentar, a njegova savjetnica za medije Suzana Vasiljević rekla je da on neće davati izjave o ovome dok je istraga u toku. Novinari su pozvali i druge koje je Belivuk spomenuo, ali niko od njih nije želio da da komentar.

“Šef ima veliki problem”

Belivuk je ispričao tužiocu da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

Čitaj još:   ANALITIČAR IZ BEOGRADA O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: “Milo im je glavna prepreka, jer ga zapad…”

Objasnio je da je njegovo hapšenje 2016. godine zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana. On je kasnije oslobođen u ovom slučaju pod misterioznim okolnostima– pojedini dokazi su kompromitovani, a vještak je iznenada promijenio iskaz.

Cio tekst pročitajte na portalu KRIK- a.

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more