IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK VAN PAMETI: Spreman sam da proglasim samostalnost RS- a, već iduće sedmice… (foto i video)

Milorad Dodik smatra da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom “zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”.

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 23.07.2021…12: 59… DODIK VAN PAMETI: Spreman sam da proglasim samostalnost RS- a, već iduće sedmice… (foto i video)

Narodna Skupština RS je racionalna i pokušaćemo naći konsenzus sa svima. Ako su spremni da budu s nama, ja sam spreman da prihvatim sve njihove inicijative pa do toga da proglasimo samostalnost već iduće sedmice pa šta bude…

Ovo nije nimalo jednostavna situacija, ovo će posijati mnogo zla u BiH. Ovo je izmišljeno, to nigdje nema na svijetu, prva je reakcija člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Ovo što je učinio nije dio njegovog ovlaštenja, ninjegovog konsenzusa, on ovdje oživljava mrtvaca koji se zove visoki predstavnik. Pokazao je da je tipični srbomrzac, čovjek koji je sin oficira Gestapoa, niste mogli ništa drugo od njega očekivati. Ovo je pravno neutemeljena odluka, RS ovo odbacuje, genocid se nije desio u Srebrenici, to kažu mnogi relevantni faktori u svijetu., kazao je Dodik.

Poručio je da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom ” zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”.

Čitaj još:   "PREVARANT, NOVAC TROŠIO NA GLUPOSTI": UKRAO SUPRUZI 13.800 EURA, Razotkrio ga vlastiti sin- 'Kajem se'... (foto)

Rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, danas nakon što je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, nametnuo zakona o genocidu.

On je danas rekao da ima crvena linija, koju SNSD i lično neće preći i da ovo traži žestok odgovor.

“Trpjeli smo 25 godina, RS je korigovala mnoge svoje stavove i RS je pretrpjela što niko ne bi pretrpio u rušenju njenog subjektiviteta”, rekao je Dodik.

Dodao je da RS treba dati institucionalni odgovor i da će biti sazvana sjednica NS RS sljedeće sedmice.

Tražiće se da Skupština zabrani djelovanje na teritoriji Republike Srpske Suda, Tužilaštva, SIPA i svih institucija van Dejtonskog sporazuma.

On je pozvao sve političke partije u Srpskoj da djeluju jedinstveno, jer je ovo pitanje RS i srpskog naroda.

izvor (SB)

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ERDOGANU KOMŠIJE NE DAJU MIRA: Upućene protestne note Grčkoj i SAD- u zbog vojnog gomilanja snaga koja podsjećaju na okupaciju..." (foto, video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more