IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDIN HOTI: “Spreman sam da se suočim sa srpskom stranom, među nestalim osobama je i moj otac Ukšin Hoti…” (foto)

Novoimenovani šef Komisije Vlade Kosova za nestale osobe Andin Hoti izjavio je da je spreman da se suoči sa srpskom stranom u pronalaženju nestalih, među kojima je i njegov otac Ukšin Hoti…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti… subota, 24.07.2021…20: 39… ANDIN HOTI: “Spreman sam da se suočim sa srpskom stranom,”među nestalim osobama je i moj otac Ukšin Hoti…” (foto)

Kako je objavio prištinski list Koha ditore, Hoti je rekao da imenovanje na ovu značajnu funkciju u Vladi Kosova vidi kao moralnu obavezu da „da sve od sebe“ za rasvetljavanje sudbine nestalih.

„Shvatio sam kao moralnu i nacionalnu obavezu da dam svoj osobeni doprinos, ​​da dam sve od sebe kako bih razjasnio sudbinu nestalih osoba, ne zbog činjenice da se moj otac smatra nestalim, već zbog činjenice da Kosovo još ima ozbiljnu ranu koju nosi sa sobom već 22 godine, i da 1.632 porodice i dalje pate i imaju otvorenu ranu zbog ovog pitanja“, kazao je Hoti.

Na osnovu sopstvenog porodičnog iskustva, Hoti je rekao da se i dalje svaka od ovih porodica budi sa nadom da će dobiti vijest o tome kakva je sudbina člana porodice koji je nestao tokom „poslednjeg rata“ na Kosovu.

Čitaj još:   Akcija SIPA "Zlatni karat": Privedeni šverceri akcizne robe...

„U ovom slučaju, jedina adresa nestalih je Srbija, Vlada Srbije, jer mi i znamo da je genocid koji se dogodio na Kosovu izvršila tadašnja vlada Srbije. Mi ćemo kao delegacija pokušati da saradjujemo sa njihovom vladinom Komisijom za nestale osobe, tako da Srbija, uz međunarodni pritisak, za koji se nadamo da će se povećati, otvori arhive poslednjeg rata na Kosovu“, rekao je Hoti...

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more