IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS iz SNSD- a: Spot u kome Dodik najavljuje samostalnosti RS- a… (foto i video)

Dodik u spotu, u kome su upotrebljeni raniji snimci proslave Dana republike, 9. januara, sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, njegovo svedočenje pred Haškim tribunalom…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti… subota, 24.07.2021…15: 39… UŽAS iz SNSD- a: Spot u kome Dodik najavljuje samostalnosti RS- a… (foto i video)

SNSD je objavio danas spot pod nazivom „Branimo istinu– ne damo Srpsku“ u kome Milorad Dodik ističe da je poslije nametanja zakona i to o zabrani negiranja genocida spreman da odmah proglasi samostalnost RS.

Dodik u spotu, u kome su upotrebljeni raniji snimci proslave Dana republike, 9. januara, sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, njegovo svedočenje pred Haškim tribunalom…, poziva cijelu Republiku Srpsku da se okupi, navodeći da je ‘ovo ključni trenutak da li ćemo kao narod opstati ili ćemo kroz kratko vrijeme izgubiti šansu da postojimo na ovim prostorima'“.

U spotu su korišćene Dodikove izjave sa jučerašnje konferencije za novinare na kojima odbacuje Inckovu odluku i naglašava da se u Srebrenici nije desio genocid.

„Mislim da RS nema drugog izbora i da je prisiljena da krene u proces disolucije“, navodi Dodik, ističući da je Inckovom odlukom zakucan „ekser u mrtvački kovčeg BiH“.

Čitaj još:   ŠOK I TUGA VELIKA: U 25. godini na ahiret preselio AHMED Karup, student Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu... (foto)

Zamenik predsjedika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović ocijenio je da SNSD- ov spot, u kome Dodik izjavljuje da je spreman da proglasi samostalnost Republike Srpske, dovoljno govori o njihovoj „političkoj neodgovornosti i neozbiljnosti“…

„Narod u Republici Srpskoj sigurno nije spreman na ovaj avanturizam i političku vratolomiju, koja nas vodi u neizvesnu budućnost“, naglasio je Radović.

On je upozorio da se ne smiju zaboraviti ekonomske sankcije koje je narod u Republici Srpskoj preživio i koje su dovele do siromaštva, nezaposlenosti, inflacije i nedostatka osnovnih životnih namirnica.

Zamenik predsednika SDS-a je ocenio da se u međunarodnim krugovima stvara politička slika da je srpski narod jedini problem u BiH, dodavši da je to „ozbiljna situacija“.

„Mi neizmerno volimo Republiku Srpsku i branićemo je svim sredstvima, ali moramo biti svijesni da je ovaj potez SNSD- a opasan i neodgovoran i može da prouzrokuje nesagledive posledice, ne po njihove funkcionere i po njihove porodice, već po srpski narod u Republici Srpskoj“, kazao je zamenik predsednika SDS.

On je naveo da je osnovno putanje:Kako vlast odgovorila na prvi ekonomski udar koji nastao praktičnim zatvaranjem tržišta i povlačenjem investitora iz Republike Srpske – ogromnu nezaposlenost, drastično smanjenje prihoda u budžet, čime bi bila ugrožena isplata plata i penzija…?

Čitaj još:   KRVAVI OBRAČUN: Detalji tuče na Ilidži, migranti ubili jednu osobu, policija traga za počiniocima... (foto)

izvor Direktno.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more