IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOSOVO ZAVIJENO U CRNO, PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Potresne riječi sina poginulog vozača…

Vijest o strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda i u kojoj je poginulo deset osoba među kojima i jedan od vozača autobusa koji je sletio s ceste, snažno je odjeknula i na Kosovu odakle su, prema dosadašnjim informacijama, svi putnici, a i sama prijevoznička kompanija registrirana je na Kosovu.

Portali na Kosovu prenose detalje nesreće na autocesti A3, ali i reakcije ljudi koji su izgubili svoje najbliže.

Jedan od njih je i Adhirim Symeltaj, sin poginulog vozača Nasera Sylmetaja.

– Ah, tata, bol je jako velika, žalost je jako velika. Onog dana kada sam te otpratio do autobusa, zagrlio sam te, ali premalo. Bog ti dao raj, napisao je na Facebooku.

Prema dostupnim informacijama, Naser u trenutku nesreće nije bio za upravljačem, nego njegov kolega kojeg je hrvatska policija uhapsila nakon provedenog uviđaja tokom kojega je priznao da je na trenutak tokom vožnje zaspao.

– Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti. Vozač je kazao da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati, kazao je zamjenik državnog tužioca Slavko Pranjić.

Čitaj još:   MOSTAR, PORUKA NARODA: "HDZ lopovi" i petokraka zvijezda, grafiti opomene aktuelnoj vlasti... (foto)

Podsjetimo, u nedjelju oko 6:20 ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je autobus kosovskih registarskih oznaka izletio s ceste pri čemu je poginulo deset osoba, a više od 40 ih je oezlijeđeno, od čega neki teže.

Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a na mjesto nesreće uputili su se ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, šefica Hitne službe Maja Grba Bujević i veleposlanik Kosova u RH Gezim Kasapolli.

Kosovski premijer Albin Kurti je s nekoliko ministara krenuo prema Hrvatskoj kako bi posjetio stradale u saobraćajnoj nesreći. U priopćenju vlade Kosova se kaže da surađuju s Hrvatskom vladom i svim službama, u stalnoj su komunikaciji i s porodicama stradalih te da će svi učiniti maksimalne napore kako bi pomogli povrijeđenima. Kurtija će u Slavonskom Bordu dočekati premijer Andrej Plenković te će zajedno obići stradale putnike u tamošnjoj bolnici.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je proglasila 26. jula danom žalosti na Kosovu u spomen žrtvama nesreće kod Slavonskog Broda. Osmani se nalazila u Tokiju gdje je pratila svečano otvaranje Olimpijskih igara. Zbog nesreće je prekinila tu posjetu i vraća se na Kosovu.

Čitaj još:   OVO JE NAVIJAČ KOGA SU HULIGANI IZ ZAGREBA UBILI U ATINI: Objavljena fotografija nesrećnog mladića! Maksimalna kazna za ubice... (foto, video)

izvor: Jutarnji list

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more