IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINARI RTS U VELIKOM PROBLEMU: Skoro cijeli tim iz Tokija u karantinu! (foto)

Ekipa Radio- televizije Srbije, koja izvještava iz Tokija sa Olimpijskih igara, budući da je više od pola novinarske ekipe moralo da ode i to u obavezni dvonedeljni karantin…

TOKIYO: Svijet, Crna Hronika, Sport vijesti… ponedeljak, 26.07.2021… 00: 19… NOVINARI RTS U VELIKOM PROBLEMU: Skoro cijeli tim iz Tokija u karantinu! (foto)

Jedan strani novinar, a koji je putovao sa ekipom RTS- a u Japan 19. jula, bio je zaražen kovidom, pa su i izvještači RTS-a morali u izolaciju.

Tu informaciju je iz glavnog grada Japana saopštio Predrag Milinković, koji se večeras uključio u Dnevnik 2 Javnog servisa.

Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija. Zbog jedne nepoznate osobe na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula koja je sedela u blizini mojih kolega. Mi ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da oni moraju u karantin. Od pre nekoliko sati su u svojim sobama, čekaju PCR test i nadamo se dobrim vestima – rekao je Milinković i dodao:

Oni su svi vakcinisani nalaze se među 33 putnika kojim određen i karantin. Svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi, to će činiti smanjenim kapacitetima, uz podršku kolega u Beogradu. Vijerujem da će svi biti negativni, svi smo se pridržavali mjera, do danas svi su eto bili negativni- naveo je Milinković.

Čitaj još:   BAJROVIC: Posjeta Brnabić i Lončara NAJSRAMNIJI događaj u posljednjih 20 godina... (foto)

Ostaje pitanje zašto su novinari RTS- a, ako su već vakcinisani, morali da idu u karantin.

– Svi članovi delegacije RTS- a su vakcinisisani prije odlaska u Japan, svi su četiri puta bili negativni na korona testiranjima po dolasku u Tokio, ali svi ti propisi su propisi, i karantin je bio neophodan- saopštili su sa RTS- a.

Dakle, novinari Javnog servisa sada ne smiju da izlaze iz soba u hotelu, pa i neće biti ništa od javljanja sa lica mjesta, barem to nećemo videti od onih koji su u karantinu. Dakle, jasno je da će većinu prenosa vršiti iz studija u Beogradu…

izvor Direktno.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more