IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ PRODAJE KLASIČNIH CIGARETA: „Marlboro“ će „nestati“ prvo u… (foto)

„Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rješiti problem pušenja cigareta“, rekao izvršni direktor kompanije „Philip Morris International“ za londonski dnevnik „Mejl“…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 28.07.2021…12: 49…  KRAJ PRODAJE KLASIČNIH CIGARETA: „Marlboro“ će „nestati“ prvo u… (foto)

Izvršni direktor kompanije koja proizvodi cigarete “Marlboro” rekao je da je ta kompanija predvidela kraj prodaje tradicionalnih cigareta u Velikoj Britaniji u roku od 10 godina.

„Želim da omogućim ovoj kompaniji da pušenje cigareta ostavi u istoriji“, rekao Jacek Olčak, izvršni direktor kompanije „Philip Morris International“ za londonski dnevnik „Mejl“.

„Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rešiti problem pušenja cigareta“, rekao je on.

Na pitanje da li to znači da će „Philip Morris“ u tom roku prestati da prodaje cigarete u Velikoj Britaniji, rekao je: „Apsolutno!“.

Olčak je rekao i da će marka „Marlboro“ „nestati“ iz Velike Britanije.

Čitaj još:   U Zagrebu je pao ‘balkanski Al Capone‘... (foto)

Godinama „Philip Morris“ govori da njegova budućnost ne uključuje i to samo cigarete „Marlboro“ dok se prebacuje prvo na elektronske duhanske uređaje.

Ta kompanija je postavila cilj da zamijeni cigarete alternativama, kao što je IKOS sistem zagrejanog duhana, bez sagorevanja.

Cilj „Philip Morrisa“ je, kako je saopšteno, da do kraja 2025. godine po neto prihodu postane glavna kompanija „bez duhanskog dima“.

U julu 2019. god britanska vlada je rekla da želi da 2030. godine bude kraj pušenja cigareta u Engleskoj.

„Philip Morris International Inc.“ izdvojen je iz duvanske kompanije „Altria“ 2008. godine da bi se usredsredio na prodaju na tržištima u razvoju, dok „Altria“ posluje na domaćem, američkom tržištu kao i matična je kompanija kompanije „Philip Morris USA“...

izvor Beta.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more