IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE PAMTE NI NAJSTARIJI U SARAJEVU: Oboren rekord 38,5 stepeni Celzijusa… (foto)

Stigli finalni rezultati za 28. juli, prikazano je 38,5 stepeni C, to je bio taman onoliko koliko je dovoljno za novi temparaturni rekord…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 29.07.2021…11: 49… NE PAMTE NI NAJSTARIJI U SARAJEVU: Oboren rekord 38,5 stepeni Celzijusa… (foto)

Prethodni apsolutni maksimum od prije dvadeset dana kada je 08. jula maksimalna temperature iznosila 38,4 stepena, saopćeno je iz FHMZBiH

Sarajevo je jučer oborilo rekord kada je riječ o temperaturi zraka. Prethodni temperaturni rekord zabilježen je prije tri sedmice, tačnije 8. jula, potvrdio je meteorolog Nedim Sladić.

Sladić je nešto ranije objavio da je u toku dana u glavnom gradu BiH izmjereno 38,2 stepeni, što je bilo za 0,2 manje od julskog rekorda.

Meteoalarmi i danas upozoravaju građane, na snazi je narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka.

Čitaj još:   LIJEK IZ NARODA: Dva sastojka, koja liječi VIŠE OD 10 BOLESTI... (foto)

Sudeći prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a, toplotni val koji nas je pogodio, vrhunac će dostići tek u danima ispred nas, što znači da bi mogao biti oboren i jučerašnji temperaturni rekord.

Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uz slab vjetar do umjerene jačine većinom južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni, zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.

http://iBalkan.net