IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bratić NIJE BILA HOSPITALIZOVANA U BOLNICI u Bugarskoj???

O hospitalizaciji ministarke, dok je službeno boravila u toj državi, pisali su i bugarski mediji, a predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pročitao je zvaničan dopis resora Vesne Bratić, na sjednici parlamenta, 29. jula.

U tom dopisu Bečića ministarstvo obavještava da Bratić istog dana 27. jula hospitalizovana u glavnom gradu Bugarske, zbog čega nije u mogućnosti da prisustvuje kontrolnom saslušanju koje je tražila opozicija.

Gradski portal obratio se zahtjevom bolnici Lozenec u Sofiji, sa molbom da nam daju informaciju da li je i kada ministarka Vesna Bratić primljena na bolničko liječenje. Dežurno lice im je, nakon provjere podataka koje su im dostavili, kazalo da “pacijent tog imena i prezimena, od početka jula do danas, nije liječen u bolnici Lozenec”.

Gradski portal obratio se i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, iz kojeg im je potvrđeno da ministarka Vesna Bratić nije bila hospitalizovana, ali da joj je pružena medicinska pomoć.

“Ministarka Bratić je primljena u bolnicu 27. jula (istog dana je i otpuštena uz preporuku da se obavezno javi radi daljih pregleda u narednih par dana), zatim je ponovo bila u bolnici u četvrtak, 29. jula, kada je ponovo primila infuziju (o čemu, takođe, postoji izvještaj ljekara).

Čitaj još:   PODGORICA: U vozilu pronađeno 330 kg rezanog duvana, krivična prijava protiv jedne osobe... (foto)

Troškovi liječenja obuhvaćeni su redovnim zdravstvenim osiguranjem, u skladu sa Sporazumom između Bugarske i Crne Gore, a imala je i polisu putnog i zdravstvenog osiguranja, koju je platila od ličnog primanja, tj. mjesečne zarade”, naveli su iz tog resora.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić je, na Premijerskom satu 29. jula, optužio opoziciju da je odgovorna za zdravstveno stanje ministarke Bratić.

“Ministarki prosvjete života ne date, vršite pritisak sa svake moguće strane i nije ni čudo što završavamo po bolnicama i infuzijama”, zaključio je tada Krivokapić.

izvor: Gradski portal

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more