IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ TVRDI DA ĆE TRI STVARI PORUČITI DODIKU: “Želim mir ali…” (foto i video)

Aleksandar Vučić u intervju za RTS kazao je da će ta zemlja raditi sve što može da sačuva mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i da su svima potrebni razgovori i dijalog...

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti… nedelja, 02.08.2021… 00: 29… VUČIĆ TVRDI DA ĆE TRI STVARI PORUČITI DODIKU: “Želim mir ali…” (foto i video)

Nadam se da ćemo nekada biti u stanju da napravimo i bratske odnose sa Bošnjacima, imajući u vidu svu težinu i sve ono kroz šta su oni prošli i svu težinu i ono kroz šta smo mi prošli, ali za to uvijek morate da imate dvije strane”, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da nije dobro da se nešto nameće spolja, i da se na Balkanu to nikada dobro ne prima, pa ni oktroisanje odluka nikada nije dovoljno dobro.

Čitaj još:   DANILO Kalezić: Naum velikosrpske opcije neće proći, opozicija ne smije ćutati... (foto)

Najavio je da će 4. augusta u Beogradu biti obilježen progon srpskog naroda u akciji “Oluja” i da će obilježavanju prisustvovati i kompletno rukovodstvo Republike Srpske pa će tada sa njima razgovarati.

Predsjednik Srbije je rekao da će im poručiti tri stvari.

“Pod jedan – moramo da čuvamo mir. Pod dva – Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske i pod tri – Srbija će uvijek biti uz narod u RS-u i pomagati na svaki način. To su važne stvari koje će Srbija da iskaže u svakom trenutku”, zaključio je Vučić.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more