IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U BiH: U Domu zdravlja priznali da su građanima dali VAKCINE PROTIV GRIPE UMJESTO PROTIV KORONE

U dobojskom Domu zdravlja naglašavaju da se to desilo 31. jula, u prošlu subotu, te da je, po saznanju o ovom događaju, proces vakcinacije odmah zaustavljen, a radnica čiji su inicijali M. P. udaljena s radnog mjesta i procesa rada

Umjesto vakcine protiv Covida-19 proizvođača “Sinopharm”, u Domu zdravlja Doboj osam osoba je primilo vakcinu “Vaksigrip” koja se daje protiv gripe, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove nakon što je portal “Srpskainfo” objavio detalje ovog slučaja.

U dobojskom Domu zdravlja naglašavaju da se to desilo 31. jula, u prošlu subotu, te da je, po saznanju o ovom događaju, proces vakcinacije odmah zaustavljen, a radnica čiji su inicijali M. P. udaljena s radnog mjesta i procesa rada.

– Vakcinaciju su nastavili drugi radnici naše ustanove. U ponedjeljak, 2. avgusta, u sedam časova ujutro, urgentnim dopisom su o neželjenom događaju obaviješteni Institut za javno zdravstvo RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove RS, sa zahtjevom za hitno preduzimanje mjera za rješavanje ovog slučaja – navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   Uhapšen terorista odgovoran za napad na stadionu Bešiktaša Vodafone Park u Istanbulu 2016.

Iz Doma zdravlja Doboj naglašavaju da su doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine, također, odmah obavijestili osobe koje su primile vakcinu protiv sezonske gripe.

– Oni su, prilikom toga, upoznati s dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice – ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da će se o odgovornosti radnice u procesu vakcinacije, po okončanju istražnih radnji, izjasniti nadležne institucije.

– Do okončanja ovog postupka, neće biti dodatnih saopštenja za javnost s ciljem omogućavanja nesmetanog provođenja istražnih radnji – poručili su iz dobojskog Doma zdravlja.

izvor: SB