IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Očekujemo razrješenje Vesne Bratić

Smjene direktora su nezakonite, prvenstveno zato što važeći zakon nije pravno usklađen sa prethodnim, a drugo što je sama smjena direktora odrađena suprotno važećem zakonu, što pravno povlači i nezakonitu smjenu pomoćnika direktora, ocijenila je za Dnevne novine profesorica Pravnog fakulteta i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Komentarišući smjene u prosvjeti koje sprovodi ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, bez obzira na upozorenja Prosvjetne inspekcije o nezakonitoj smjeni direktora, Vuksanović Stanković kaže da to nije ništa neočekivano od ministarke Bratić, koja od izbora na tu funkciju radi konstantno na potiranju crnogorskog identiteta kroz urušavanje prosvjetnih i kulturnih institucija države.

“Valtazar Bogišić bi rekao ‘Što od početka nije valjano, vremenom se ne može osnažit'”, naglasila je Vuksanović Stanković, poručujući da očekuje da će u parlamentu biti usvojena interpelacija SDP-a i da će ministarka Bratić biti razriješena sa funkcije, jer radi protiv nacionalnih interesa.

“Smijenjeni direktori će dobiti na sudu (bez namjere da prejudiciram odluke sudova). Ovo je jasno i studentu prve godine Pravnog fakulteta”, naglašava sagovomica.

Čitaj još:   ŠOKANTNA IZJAVA PREDSJEDNIKA SAD- a O VUČIĆU I HOTIJU: "Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije, REKAO SAM IM- MOMCI HAJDE DA SE..."

Prema njenim riječima, u slučaju pozitivnog sudskog epiloga, štetu će trpjeti građani, jer će sva dobit biti namirena iz budžeta Crne Gore.

Podsjetimo, proces masovne smjene dosadašnjih direktora osnovnih i srednjih škola i imenovanja vršilaca dužnosti, među kojima su branioci ratnih zločinaca i promoteri četničkog pokreta, prethodnog mjeseca rezultirali su protestima i oštrim osudama, kao i najavom o pokretanju interpelacije za razrješenje ministarke Bratić.

Direktori vaspitno-obrazovnih ustanova, podsjetimo, razriješeni su 12. jula, uz obrazloženje da su napravili povredu radne obaveze jer nijesu imenovali nove školske odbore.

Pokazalo se, međutim, da za ovaj “propust” nijesu krivi smijenjeni direktori, već ministarka Bratić, odnosno resori na čijem je čelu, jer nijesu poslali imena svojih predstavnika u školskim odborima.

Nakon smjena direktora, slijedile su i smjene pomoćnika i zamjenika i to već od 12. avgusta ove godine.

izvor: dnevne novine.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more