IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Na snazi narandžasti meteoalarm, u hladu temparatura i do 40 C ali biće i pljuskova… (foto)

Jutros je pretežno sunčano vrijeme, a danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… utorak, 10.08. 2021… 08: 34…VRIJEME DANAS: Na snazi narandžasti meteoalarm, u hladu temparatura i do 40 C ali biće i pljuskova… (foto)

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim i sjevernim područjima Bosne, javili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepen Celzijusevih, na jugu zemlje i do 40 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 36°C.

Za šira područja Sarajeva, Mostara, Trebinja i Foče upaljen je narandžasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, zbog ekstremno visokih temperatura. Za ostatala područja Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana.

utorak, 10.08.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu javiti tegobe poput nervoze, iscrpljenosti i glavobolje. U poslijepodnevnim satima, ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

Čitaj još:   JANUAR NIJE ONO ŠTO JE BIO: Vremenska prognozu za narednih 15 dana- jutros sunčano, temperature i do 17 stepeni C... (foto)

Sutra se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Ponegdje na sjeveru, sjeveroistoku Hercegovine i jugozapadu Bosne su mogći pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna 33 do 39 stepeni.

U četvrtak će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 37, na jugu do 40 stepeni Celzijusevih.

I u petak nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 37, na jugu do 40 stepeni.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more