IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ODRŽAN PRVI LJETNJI KUP U MALOM FUDBALU “RIBARIĆE 2021.”

U ORGANIZACIJI OMLADINE RIBARIĆA a uz ogromnu i nesebičnu pomoć NAŠIH LJUDI KOJI ŽIVE I RADE U DIJASPORI I VELIKOG BROJA SPONZORA U RIBARIĆU JE, NA TERENU KOD OSNOVNE ŠKOLE MEŠA SELIMOVIĆ, 8. AVGUSTA ODRŽAN PRViI LJETNJI KUP U MALOM FUDBALU “RIBARIĆE 2021.”.

Generalni pokrovitelj turnira bila je firma PZ BAU GMBH porodice Preljević a zlatni sponsor bila je fabrika namještaja Ekstra san. Na turniru je nastupilo 15 ekipa u seniorskoj konkurenciji. Kao Iiuvijek u Ribariću, koje čuva tradiciju turnira u malom fudbalu, nastupio je veliki broj sjajnih fudbalera I majstora malog fudbala.

Nekako je to I normalno u mjestu koje je iznjedrilo izvanredne fudbalske majstore braću Izberović Nazima I Šerifa, Adema Preljevića,Suada Sadovića I jednog od najboljih fudbalera sa područja Sandžaka Mirzu Golubicu eks fudbalera zagrebačkog Dinama I fudbalskog internacionalca koji je igraou Španiji, Njemačkoj, Turskoj itd.Prirodno je takodje bilo da ovaj turnir organizuju učenici pionira fudbalske igre u Ribariću Numana Drekovića, Hurimana Djakovca, Hajra Golubice, Omera Preljevića I mnogih drugih koji su nesebično davali sebe u želji da se razvije I unaprijedi fudbal u Ribariću.

Enes Dreković, Amar Dreković I kompletan tım Organizacionog odbora Prvog ljetnjeg kupa Ribariće 2021. Godine dao je sve od sebe da turnir protekne u najboljem redu, bili su sjajni domaćini I zaista se istuinski potrudili da sve funkcioniše kao švajcarski sat te za organizaciji ovog kupa, za koju su imali malo vremena, zaslužili su čistu desetku kao I ljudiu Ribariću koji su podržali I pra?li turnir I dešavanja na terenu kod osnovne škole.

Prije zvaničnih utakmica turnira bilo je zadovoljstvo na glavnom terenu vidjetı mališane polaznike Škole fudbala Ribariće kako izvode svoje majstorije, stvaraju prilike I daju golove I raduju se kao veliki ukazujući da ovaj kraj ima nepresušni izvor talenata.

Odigrano je ukupno 14 utakmica.Iako je igrano po kup sistemu u kojem je svaka utakmica prak?čno odlučujuća za svaku ekipu nije bilo ni jednog jedinog incidenta, prekida, nesportskog gesta ili ponašanja a tome je svakako doprineo I sudijski par iz Berana Bane Bošković I Miloš Nedić koji su maestralno odradili posao, odsudili svih 14 utakmica bez jedne jedine greške I bez ijedne primjedbe bilo koga od aktera ovog Kupa.

Svaka čast majstori I zaista bi trebali bi? primjer kako se arbitrira na jednom turniru.Vra?mo se Kupu. Nakon što je odradjeno žrebanje u prisustvu kapitena svih ekipa, sve je bolo spremno za početak malofudbalske manifestacijekoja je ove godine centralni sportski dogadjaj u Ribariću.

U prvoj utakmici ekipa >Oraša je nakon što su u prvom poluvremenu njihovi pro?vnici iz ekipe Čoka vodili 1:0, u drugom poluvremenu, ponajviše zahvaljujući odličnoj igri Amsala Murića došla do potpunog preokreta I slavila rezultatom 4:1.Prema očekivanjima u drugoj utakmici, najveći favorit za osvajanje šampionske titule, osvajači turnira 2019. Godine, fenomenalna ekipa Colo bau 12 čiju okosnicu čine fubaleri članovi novopazarskog superligaša,vicešampiona države I trostrukog finalist futsal Kupa Srbije predvodjeni sjajnim kapitenom Ekom Redžovićem je bez većih problema , rezultatom 5;0 savladala mladi tim Nacionala.Ekipa Šiša Bar Damask iz Tutina je u uzbuidljivom meču savladala Meraklije iz Ribarića sa 2:0.

Čitaj još:   Heroin se preko Rožaja doprema u NOVI PAZAR, a odatle u zapadnu Evropu

Tim Transport Numanović rezultatom 5<:2 pobedio je ekipu Gusinac Bau rezultatom odlična ekipa NP Cars savladala je ekipu Mirjam bau.Predvodjena Elvedinom Škrijeljem ekipa Auto servisa Dino rezultatom 3:0 slavila je u meču protiv tima Jamsin Šumarstvo 2021. Godine, ekipa koja je mogla komotno da se zove I Rizvanovići jer su praktıčno, osim dvojice fudbalera, svi ostali nosily ovo časno prezime.

I u najzanimljivijem meču prvog eliminacionogkola ekipa Bašakšehir je pogodkom Aldina Omerovića Piljeta izborila plasman u drugi krug.U ovoj fazi takmičenja, voljom žreba ekipa Mladost iz Tutina je bila slobodna ali je već u prvoj utakmici drugog eliminacionog kruga morala na teren I duel sa ekipom Oraše.

Nakon sjajnog drugog poluvremena u kojem su potopili u prvom krugu ekipu Čoke u meču protiv Mladosti ekipa Oraše skoro neprepoznatljiva.Već do minut prije kraja utakmicee rezultat je bio nerješen bez golova a onda je iz slobodnjaka presudio Elmin Hot, postigao gol I svoju Mladost odveo u polufinale.U drugom četvrtfinalnom meču ekipa Damask šiša bar iz Tutina je pokazala da je odličan tim I da su možda s pravom imali ambiciju da se nadju u finalu ovog Kupa medjutim kad naspram sebe imate jednu ekipu kakva je Colo bau 12, onda to ipak ostaje u domenu ambicija.Ipak Damask je pružio snažan otpor koji je sa dva gola uspeo da razbije reprezentativac futsak reprezentacije Srbije Veroljub Vukadinović I sa dva gola obezbjedi svom tim put u polufinale.

U ostala dva četvrtfinalna meča Transport Numanović je savladao ekipu NP Cars visokim rezultatom jer prosto je kondicija I dugo neigranje bila najveći problem fudbalerima Carsa pa su posustali što je ekipa Transport NUmanović, naravno, iskoristila I do vrha napunila mrežu Karsa dok je ekipa Auto servis Dino, poslije mogo uzbudjenja, slavila protiv odlične ekipe Bašakšehir. U prvom polufinalnom duelu prema očekivanjima, uprkos borbenosti I želji, ekipa Mladost iz Tutina nije imala nikakve šanse u duelu protiv najvećih favorite za titulu šampiona I osvajanje velikog pehara Kupa ekipe Colo bau koja je bez većih problema prokrčila sebi put do finala.

Mnogo uzbudljivije je bila u duelu drugog polufinalnog para Transport Numanović I Auto servis Dino. Neizvjesno do samog kraja I praktično je jedna majstorija odlučila drugog finalist.Elvedin Škrijelj je tri minuta prije kraja utakmice izveo slobodni udarac sa oko 11 metara. Šutirao snažno I precizno I lopta se od prečke odbila u gol protivnika.Ovaj evrogol Škrijelja uz jedan pogodak Eka Redžovića petom, najlepši je gol turnira. Gol vrijedan finala. U kratkoj pauzi koja je napravljena kako bi se fudbaleri ekipe drugog finalist Auto servisa Dino Mašinaska obrada motora Grga Ake, Frizerski salon Edo I Čoka ekspres.

Zahvalnice siu podijeljene I pojedincima koji su dali svoj puni doprinos održavanju kupa: >Samiru Osmanoviću, Hasanu Čoloviću,Albinu Zilkiću, Sadatu Izberoviću, Elviru Numanoviću, Emiru Drekoviću, Amelu Drekoviću, Enesu Demiroviću, Semiru Eleskoviću, Harisu Ramičeviću, Harisu Rizvanoviću, Rafetu Bektoviću, Hakeru I Ekanu NUmanoviću. I sve je bilo spremno za veliko finale Prvog po redu Ljetnjeg kupa u Ribariću.Dvije najbolje ekipe jedna naspram druge Colo bau 12 I Auto servis Dino.Tvrda , čvrsta utakmica pravo finale I nakon prvih 12,5 minuta samo jedan gol.Sanel Stupljanin je u svom stilu, snažnim I preciznim šutem omogućio svom timu Colo Bau 12 da na odmor ode mirno sa minimalnim ali značajnim vodstvom.Već u drugom poluvremenu Colo Bau preuzima inicijativu I sa dva nova pogodka Mutavdžića I kapitena Redžovića dolazi do titule šampiona ovog Kupa.Pomalo očekivano I sasvim zasluženo igrajući suvereno I ne dopuštajući nikakva iznenadjenja. I kako priliči na kraju su podijeljena I priznanja najboljim pojedincima I ekipama.

Čitaj još:   SVI KAPACITETI NOVOPAZARSKE BOLNICE POPUNJENI: POMOĆ SE UKAZUJE I NA HODNICIMA

Pehar za fer plej uručena je ekipi Meraklije iz Ribarića. Najbolji golman turnira je čuvar mreže pobjedničkog tima Hilmo Preljević koji je na četiri utakmice primio samo jedan gol. Najbolji strelac je Adel Kajević iz ekipe Transport Numanović koji je postigao 6 pogodaka. Za najboljeg fudbalera turnira proglašen je fudbaler pobjedničkog tima Sanel Stupljanin koji je zaista odigrao sjajan turnir I do poslednje utakmice bio I u trci za najboljeg strelca ali se zadržao na kvoti pet. Treće mjesto na prvom po redu Ljetnjem kupa u malom fudbalu u Ribariću osvojila je ekipa Mladost iz Tutina. Drugo mjesto je pripalo odličnom sastavu Auto servisa Dino.A titular šampiona I prvog pobjednika Prvog ljtenjeg Kupa u Ribariću pripala je fenomenalnoj ekipi Colo bau 12.

Tako je stavljena tačka na ovo premijerno izdanje ljetnjeg kupa Ribariće 2021.Sve čestitke organizatorima ali uz veliku zahvalnost sponzorima I pojedincima, te posebno dijaspori I našim ljudima koji žive I rade u tudjini koji su, omogućujući organizaciju jedne ovakve sportske manifestacije, našli pravi način kako da pomognu svojem zavičaju I njegovoj omladine čineći da Prvi ljtenji kup u Ribariću bude centralna sportska manifestacija cijelog ovog kraja.

Završavajući ovu storiju možemo kazati da Omladina Ribaroća može biti ponosna I organizacijom turnira ali I zbog činjenice da je Ribariće ostalo svjetlo nade turnira u malom fudbalu I da eto baš Ribariće održava tu tradiciju igre na petoparcu.

FeS production tim – foto-Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more