IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT MIHAILO: Svi građani CRNE GORE da stanu uz CPC… (foto)

Glasom miroljubivosti ne prihvatiti ustoličenje u Cetinjskom manastiru…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 14.08.2021… 10: 44…  MITROPOLIT Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo: Svi građani Crne Gore da stanu uz CPC… (foto)

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo pozvao je sve građane Crne Gore da stanu uz CPC, i ne prihvate čin ustoličenja mitropolita crnogorsko- primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Pozivamo Vas, SVE drage poštovane Crnogorce, Cetinjane, patriotske, plemenite i dobronamjerne ljude Crne Gore naše dijaspore, crnogorske građane svih nacija i vjera, sve vas ljude dobre volje kojima je Crna Gora na srcu kao naša jedina i zajednička domovina, da stanete uz Crnogorsku pravoslavnu crkvu i pod njenim časnim barjakom, kako bismo u skladu sa Ustavom Crne Gore, ostvarujući svoje pravo na slobodno kretanje i ljudska prava na slobodu govora, izrazili svoj glas miroljubivosti, slobode i razuma, koji ne prihvata čin ustoličenja u Cetinjskom manastiru i urušavanja našeg crnogorskog nacionalnog i građanskog dostojanstva, časti, ugleda i ponosa- kazao je mitropolit Mihailo.

On je poručio građanima da ovaj poziv prime “srcima i razumu sa najplemenitijim željama i hrišćanskom ljubavlju prema ljudima”.

Čitaj još:   Cijepa li se Crnogorska pravoslavna crkva?

– Prihvatite ovaj poziv i pokažimo jedinstvo naše slobodne volje sa jednodušnom saglasnošću. Čujte glas vaše Crnogorske pravoslavne crkve. Njen glas čuvanja našeg zajedničkog dostojanstva je Vaš glas. Budite blagosloveni– zaključio je mitropolit Mihailo.

izvor Kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more