IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KABUL: Mirno jutro, talibani tvrde da će raditi na poboljšanju života građana… (foto i video)

Civilna vlada pala je u nedjelju, predsjednik Ashraf Ghani je pobjegao u inostranstvo, a hiljade stanovnika i stranih državljana pokušavaju pobjeći iz zemlje…

KABUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 09: 54… KABUL: Mirno jutro, talibani tvrde da će raditi na poboljšanju života građana… (foto i video)

Talibanski dužnosnici rekli su da je situacija u Afganistanu mirna, bez sukoba u cijeloj zemlji dan nakon što su militanti zauzeli glavni grad Kabul.”Situacija je mirna, prema našim izvještajima”, rekao je jedan neimenovani dužnosnik za Reuters.

Civilna vlada pala je u nedjelju, predsjednik Ashraf Ghani je pobjegao u inostranstvo, a hiljade stanovnika i stranih državljana pokušavaju pobjeći iz zemlje.

Zamjenik vođe talibana kazao je da je sada vrijeme da se posvete narodu Afganistana i poboljšaju njegov život, piše BBC.

Čitaj još:   ISPRAĆAMO FEBRUAR BEZ MINUSA: Jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, sa mjestimično slabom kišom... (foto)

Komentar je iznio u novom videoisječku koji su objavili militanti, dan nakon što su borci zauzeli glavni grad Kabul i proglasili pobjedu.

“Pružit ćemo usluge i dati spokoj cijeloj naciji, učinit ćemo što je moguće više za poboljšanje njihovih života”, rekao je Mullah Baradar Akhund kameri sjedeći među grupom drugih boraca.

On je rekao da su posljednja dešavanja bila neočekivana te da su osvojili poziciju koju nikad nisu očekivali.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more