IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Koliko iznose zarade premijera i ministara… (foto i video)

Prvi ministar u crnogorskoj vladi, njen predsjednik, shodno podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao je mjesečnu platu od oko 1.800 eura, i to je ujedno i najviša platau izvršnoj vlasti…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 10: 04 … PODGORICA: Koliko iznose zarade premijera i ministara… (foto i video)

Prosječna neto plata premijera Zdravka Krivokapića i 11 manistara u Vladi, bez bivšeg ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, iznosila je oko 1.420 eura, pokazuju dostupni podaci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) iz prvog kvartala ove godine, pišu Dnevne novine.

Naime, prvi ministar u crnogorskoj vladi, njen predsjednik, shodno podacima koje je prijavio krajem marta ove godine, primao je mjesečnu platu od oko 1.800 eura, i to je ujedno i najviša platau izvršnoj vlasti.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjeđnosti u zemlji Dritan Abazović, po podacima dostavljenim ASK-u, primao je mjesečno oko 1330 eura.

Kad je riječ o ministrima, najvišu zaradu imao je prvi čovjek ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je, prema podacima ASK-a, mjesečno prihođovao oko 1650 eura.

Čitaj još:   PODGORICA: AMERIČKA AMBASADA UPOZORAVA: Mogući teroristički napadi u Crnoj gori...

Sa druge strane, najnižu zaradu, prema podacima ASK-a, imao je jedan od najmlađih ministara ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, koji je prijavio platu od 1151 euro.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić krajem marta ove godine ASK-u je prijavio platu od 1291 euro, koliko je zarađivala i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Gotovo isti iznos plate 1294 eura prijavila je i ministarka odbrane Olivera Injac, dok je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić prijavila ASK-u platuu iznosu od 1315 eura.

Plata ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, sudeći po podacima ASK-a, iznosila je 1340 eura, dok su ministri kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova Mladen Bojanić i Sergej Sekulović prijavili platu od 1445 eura.

Platu od oko 1460 eura prijavio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, dok je mjesečna zarada, kako se navodi na saj tu ASK -a, ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović iznosila oko 1570 eura

Čitaj još:   TRAMP Poslao pet špijunskih letjelica iznad Sjeverne Koreje, traži se Kim... (foto)

izvor CdM.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more