IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTREBAN OPREZ STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Još malo, temperature padaju za 15 stepeni… (foto)

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za područje Livna, a za ostali dio zemlje narandžasto, zbog ekstremno visoke temperature zraka prognozirane za danas…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 08: 04…POTREBAN OPREZ STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Još malo, temperature padaju za 15 stepeni… (foto)

Jutarnja temperatura do 24, a dnevna do 42°C…

Narandžasto upozorenje izdato je za područje Banje Luke, Foče, Tuzle, Prijedora, Trebinja i Višegrada, gdje će najviša temperatura zraka iznositi oko 38 stepeni celzija, za područje Mostara, gdje je prognozirano oko 37 stepeni, te za područje Sarajeva i Bihaća, gdje će biti oko 36 stepeni.

Žuto upozorenje je za Livno izdato jer će najviša dnevna temperatura zraka iznositi oko 32 stepena celzija.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno.

“Prognozirane su neuobičajene vremenske prilike. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan”, navedeno je na sajtu Meteoalarma.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno- vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Čitaj još:   NAGLA PROMJENA VREMENA: Kiša i osjetan pad temperature, sve do… (foto)

ponedjeljak, 16.08.2021. godine
Slično kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz nadprosječne temperature zraka. Približavanje poremećaja u sjeverozapadnim i istočnim područjima će dodatno uticati na povećanje tegoba kod hroničnih bolesnika i osjetljivih osoba.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima slaba kiša moguća ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne pljuskovi grmljavina očekuje se u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura do 21, a dnevna do 34°C.

U srijedu jutro i prijepodne u Bosni pretežno oblačno s kišom u većini područja. Poslijepodne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura do 19, a dnevna do 33°C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura do 17, a dnevna do 34°C.

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more