IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL Gradonačelnika Banjaluke u Podgorici: Crnogorac- to je izmišljeno… (foto i video)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, boraveći u Podgorici, kazao je kako smatra da su Crnogorci izmišljena nacija…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 16.08.2021… 14: 04…  SKANDAL Gradonačelnika Banjaluke u Podgorici: Crnogorac- to je izmišljeno… (foto i video)

“Crnogorac kao nacija- mislim da je to izmišljeno”, rekao je on tokom susreta sa aktivistima bliskim Demokratskom frontu.

Stanivukovićevo obraćanje naišlo je na burne reakcije na društvenim mrežama.

“Projekat ‘srpskog sveta’ u izvođenju mlađih generacija na djelu. Nijesu zapamtili projekat ‘Velike Srbije’ kako se završio, jer su još bili u pelenama. Bojim se da će tu nenaučenu lekciju skupo platiti”, napisao je na Twitteru poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković.

Oglasio se i bosansko-hercegovački novinar Dragan Bursać.

“Evo vam banjalučke ‘mlade demokratske snage’, dakle četnika Stanivukovića”, saopštio je on.

Neki od korisnika podsjetili su na to kako je prošlogodišnji isti izbor Stanivukovića mjesto gradonačelnika čestitalo više lidera vladajuće većine u Crnoj Gori, među kojima i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, pri čemu su korisnici Twittera njega, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića i premijera Zdravka Krivokapića pitali “zašto ovoj osobi nije zabranjen ulaz u Crnu Goru”.

“Prvi sam podržao ovog lika i branio ga ovdje smatrajući da svakome treba dati šansu da se prevelikim skepticizmom sputava nalaženje sve te političke alternativa. Međutim, ovakvim izjavama, on isti se i to otvoreno stavlja na stranu klerofašista”, prokomentarisao je jedan korisnik te mreže iz Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   DILER IZ RAŠKE UHAPŠEN U NOVOM PAZARU: Pronađena opojna droga… (foto)

Podsjetimo, Stanivukoviću je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, no to je preinačeno poslije promjene vlasti…

izvor analitika.me