IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEŠKE MUKE VUČIĆA: Traži se priznanje Kosova od ove tri zemlje, to su naredbe PREDSJEDNIKA TURSKE… (foto)

Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, da će o ovom pitanju razgovarati sa američkim predsjednikom Džo Bajdenom…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 19.08.2021… 28: 04… 09: 59 … TEŠKE MUKE VUČIĆA: Traži se priznanje Kosova od ove tri zemlje, to su naredbe PREDSJEDNIKA TURSKE… (foto)

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj zamolio je kolege iz Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana da iskoriste svoj autoritet i utiču na vlade i donosioce odluka u svojim zemljama kako bi one što prije priznale Kosovo.

Mehaj je na Facebooku napisao da se sastao sa ministrima odbrane Ukrajine, Gruzije, Azerbejdžana i Libije, na radnom ručku čiji je domaćin bio ministar odbrane Turske Hulusi Akar, a kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Turske general-major Yaşar Güler.

“Na sastanku smo razgovarali o globalnom bezbjednosnom okruženju, o prijetnjama i opasnostima koje utiču na to okruženje, kao i o mehanizmima za održavanje mira, bezbjednosti i opšte stabilnosti…

Takođe, u ovoj veoma konstruktivnoj diskusiji, između ostalog, zamolio sam ministre Ukrajine, Gruzije i Azerbejdžana da iskoriste svoj uticaj na vlade i donosioce odluka u svojim zemaljama, kako bi one što prije priznale Republiku Kosovo i da bismo uspostavili međudržavne odnose u svim oblastima”, napisao je Mehaj na Facebooku.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. septembar 2021. godine...

Së bashku me ministrat e mbrojtjes së Ukrainës, Gjeorgjisë, Azerbejxhanit dhe Libisë, sot ishim të ftuar në drekë pune nga nikoqiri, Ministri i Mbrojtjes Kombëtare të Turqisë, Hulusi Akar, i shoqëruar nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA Turke, gjeneral Yasar Guler. Në këtë takim diskutuam për mjedisit e sigurisë globale si dhe kërcënimet dhe rreziqet që e cenojnë këtë mjedis, krahas mekanizmave për ruajtjen e paqes, sigurisë dhe stabilitetit të përgjithshëm.Gjithashtu, në këtë diskutim shumë konstruktiv, ndër të tjera , kërkova nga ministrat e Ukrainës, Gjeorgjisë dhe Azerbejxhanit që nga autoriteti i tyre të shprehin ndikimin e duhur në qeveritë dhe autoritetet politikëbërëse dhe vendimmarrëse të shteteve të tyre, në njohjen sa më të shpejtë të Republikës së Kosovës dhe vendosjen e marrëdhënieve ndërshtetërore në të gjitha fushat

Podsjetimo, Turska je među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, još 18. februara 2008. godine, a Libija je to učinila 2013. godine. 

Prošlog mjeseca predsjednik Turske Erdogan izjavio je da Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, kao i da će o ovom pitanju razgovarati sa američkim predsjednikom Đžo Bajdenom.

Čitaj još:   JOŠ ČEKAMO- Vučić: Dovedite mi petoricu opozicionara na TV duel! (video)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more