IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIČALI OSUĐENOG RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA: Kazna za navijače Partizana, nakon divljanja u Novom Pazaru… (foto i video)

Navodi ser u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali…

BEOGRAD: Srbija, Sport, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 19.08.2021… 21: 44… VELIČALI OSUĐENOG RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA: Kazna za navijače Partizana nakon divljanja u Novom Pazaru… (foto i video)

Nogometni klubovi Novi Pazar i Partizan kažnjeni su zbog incidenata koji su napravili navijači na meču pomenuta dva tima 8. augusta, a iako su gostujući navijači iz Beograda pokrenuli sukob, na kraju je veću kaznu dobio domaćin utakmice.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan s četiri gostujuće utakmice bez prisustva navijača, a uz to će platiti i kaznu od 1.700 eura.

S druge strane, Novi Pazar je zbog “loše organizacije utakmice” kažnjen s četiri domaća susreta bez prisustva publike, a uz to će platiti pola miliona dinara kaznu, što je otprilike 4.200 eura.

Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali te su time vrijeđali po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti, sa elementima netrepeljivosti.

Podsjećamo, susret 4. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana je prekinut na 38 minuta zbog skandaloznog ponašanja navijača Partizana.

Nakon tri kraća prekida igre zbog divljanja navijača obje ekipe, susret je u 61. minuti nakon pogotka Partizana za 3:0 prekinut na čak 38 minuta, konkretno zbog navijača Partizana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TUČA TRI BRATA- Jedan TEŠKO POVRIJEĐEN, drugi UHAPŠEN, treći u BJEKSTVU!

Oni su na tribinama okačili slike ratnog zločinca Ratka Mladića, a kada su počeli skandirati njegovo ime, atmosfera je izmakla kontroli pa je sudija Miloš Milanović poslao igrače u svlačionicu.

Osim skandiranja Mladiću, navijači Partizana su pjevali i “Nož, žica Srebrenica”. Novi Pazar nije želio nastaviti meč dok gostujući navijači ne napuste stadion, što se i desilo poslije 38 minuta.

NOVOM PAZARU ČETIRI MEČA BEZ PUBLIKE I 500.000 DINARA KAZNE Fudbalski klub Novi Pazar kažnen je sa četiri utakmice bez publike (prvenstvene i Kup) i novčano sa 500.000 dinara zbog incidenata na utakmici sa Partizanom, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Takođe, Partizan je kažnjenom zabranom prisustva navijača na četiri utakmice kada klub gostuje i novčanom kaznom od 200.000 dinara.Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimereno skandirali, te su time vređali po osnovu verske ili etničke pripadnosti, sa elementima neterpeljivosti.

Pored ovoga Pazarcima se stavlja na teret i nedozvoljeno korišćenje pirotehnike u vidu bakljade, kao i ubacivanje u teren za igru raznih predmeta (upaljači, olovke, kovanice, plastične flašice, čak i jedna polomljena stolica), što je dovelo do toga da su u 42. minutu pogodili igrača gostujuće ekipe, a u 63. minutu i domaćeg fudbalera, kao i četvrtog sudiju.

Čitaj još:   VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U NOVOM PAZARU: ''PALA''REKORDNA ZAPLJENA DROGE

izvor (SB)

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more