IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI UŽASI: Aktivirali se požari u Jablanici i Konjicu, treba pomoć iz have… (foto i video)

Požar iznad Donje Jablanice, kao i požar na lokalitetu Zvekuša u konjičkoj općini, aktivirali su se tokom jučerašnjeg dana…

JABLANICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 22.08.2021… 09: 54… NOVI UŽASI: Aktivirali se požari u Jablanici i Konjicu, treba pomoć iz have… (foto i video)

Na požarištu iznad Donje Jablanice u blizini Kamenoloma, osim punog je profesionalnih vatrogasaca, u gašenju požara učestvali pripadnici GSS-a, volonteri i građani.

Vatra gori na nepristupačnom terenu i potrebno je djelovanje iz zraka, saopćio je Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U podnožju planine Zvekuše na lokalitetu Galata sinoć je ugašen lijevi krak požara, a danas se nastavlja gašenje i lokaliziranje desnog kraka.

U kasnim večernjim satima u subotu pripadnicima Vatrogasne jedinice Općine Konjic na terenu je podršku pružio i načelnik općine Konjic Osman Ćatić, navode iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Čitaj još:   "VRTIO SE ISRED TRAFIKE, A ONDA ZAPUCAO"! Radnici lokala o pucnjavi u kojoj su ranjena dva mladića na Vračaru! (foto, video)

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more