IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Poznat uzrok požara koji je bez krova nad glavom ostavio 30 građana Sarajeva… (foto i video)

Završen je uviđaj na mjestu požara u Buča Potoku, u kojem je prekjučer izgorjelo 20 stanova u objektu nekadašnjih “Vranicinih”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 22.08.2021… 09: 54… TUGA DO NEBA: Poznat uzrok požara koji je bez krova nad glavom ostavio 30 građana Sarajeva… (foto i video)

Uviđajem, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, između ostalog, a prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka protivpožarne zaštite, konstatovano je da je kvar na elektroinstalacijama uzrok požara, potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja- kazao je Hadžiabdić.

U požaru koji je u petak ujutro izbio u ulici Nusreta Prohića u naselju Buča Potok potpuno je izgorjelo 10 stanova, a 30 osoba koje su živjele u objektu preko noći su ostale bez svega.

Čitaj još:   PODGORICA:Auto dignut u vazduh, vozač ispao kroz prozor, bore mu se za život... (video)

Za njih je osiguran privremeni smještaj u prostorijama Željezničkog školskog centra u Sarajevu, a nadležni su obećali pomoći kako bi se što prije oporavili od gubitka.

U požaru, koji je izbio u rani jutarnjim satima, niko nije povrijeđen, a sarajevski vatrogasci dva dana su radili na njegovom potpunom gašenju.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more