IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSJEDNIK REPUBLIKE Turske Erdogan stiže u Sarajevo: Na sastanak u Predsjedništvo BiH dolazi i Mile Dodik… (foto)

Dolazak Erdogana će izgledno je, značiti i promjenu odnosa Dodika prema Predsjedništvu, čime će prekršiti najavu blokade, očekivati je da će Dodik naći načina da dolazak na sastanak opravda…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 15: 54…PREDSJEDNIK REPUBLIKE Turske Erdogan stiže u Sarajevo: Na sastanak u Predsjedništvo BiH dolazi i Mile Dodik… (foto)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u petak će doći u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Turski predsjednik bi već u četvrtak navečer trebao stići u BiH, ali je susret s članovima Predsjedništva BiH planiran za petak.

Kako saznaju mediji dolazak na sastanak je najavio i Milorad Dodik, koji u posljednjih mjesec dana odbija učešće u radu te institucije nakon donošenja izmjena zakona koje se odnose na zabranu negiranja genocida.

Ipak, dolazak Erdogana će izgledno je, značiti i promjenu odnosa Dodika prema Predsjedništvu, čime će prekršiti najavu blokade. Naravno, očekivati je da će Dodik naći načina da dolazak na sastanak opravda.

Čitaj još:   ANA BRNABIĆ SA SVITOM MINISTARA U SARAJEVU: Zaputili na sjednicu s Vladom RS- a... (foto i video)

Dodik je od trenutka kada je izabran za člana Predsjedništva iz Republike Srpske nekoliko puta hvalio Erdogana i njegovu politiku, isticao i prilikom službene posjete Ankari.

Dodiku sastanak s Erdoganom neće propustiti prije svega zbog obećane turske investicije u vezi gradnje autoputa Sarajevo – Beograd, na što čelnik SNSD-a očito mnogo računa.

Kako je ranije pisala printani mediji Erdogan će tokom posjete Sarajevu prisustvovati i vjenčanju kćerke Bakira Izetbegovića, što je planirano u petak u hotelu Evropa…

izvor agencije