IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Selmo CIKOTIĆ i preporuka VULINU: “Dobro razmisli prije nego što ponovo zaprijetiš Bošnjacima” (foto)

Upravo su velikodržavne ideje, iste one pod kojima su počinjeni genocid i ostali presuđeni ratni zločini, a čiji je Vulin eksponent, i danas najveća prijetnja miru i životima građana…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 23.08.2021… 20: 54…  Selmo CIKOTIĆ i preporuka VULINU: “Dobro razmisli prije nego što ponovo zaprijetiš Bošnjacima” (foto) 

Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina da Krivični zakon Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje negiranje genocida „prijeti miru i životima Bošnjaka“ pokazuje koja strana uporno ugrožava mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, izjavio je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

“Preporučujem Vulinu da dobro razmisli prije nego što se ponovo odluči za slične prijetnje i da se prisjeti kako su i gdje su završili njegovi prethodnici koji su Bošnjacima prijetili nestankom i koji su te prijetnje pokušali sprovesti. Oni su uglavnom ili u tamnicama ili na smetljištu historije, a Bošnjaci ne samo da su opstali već su postali nezaobilazan faktor u regionu”, kaže Cikotić.

Zabrana negiranja genocida, naglasio je, sigurno neće ugroziti živote Bošnjaka ili bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, već samo može ugroziti retrogradne ideje i politike koje ljudima uskraćuju pravo na miran život u modernom i prosperitetnom društvu zasnovanom na civilizacijskim vrijednostima.

Čitaj još:   Šestero Budvana palo u poznatom hotelu, zatečeni da igraju karta... (foto)

“Svaki građanin Bosne i Hercegovine dužan je poštovati zakone, pa tako i Krivični zakon BiH. Sankcije onima koji te zakone krše zasigurno neće ugroziti mir u regionu, već isključivo njihovu ličnu slobodu i status”, zaključio je SELMO Cikotić.

Izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more