IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO STIGLO ZAHLAĐENJE: Kiša širom Bosne i Hercegovini… (foto)

Jutros je oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Kiša pada u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu Hercegovine je umjerena naoblaka…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 24.08.2021… 10: 34… KONAČNO STIGLO ZAHLAĐENJE: Kiša širom Bosne i Hercegovini… (foto)

Do 07.09.2021. Hladna i vlažna zračna masa koja je i na prostor Bosne i Hercegovine pristiže sa sjeverozapada uslovit će nestabilno vrijeme do kraja augusta.

Oblačno uz povremenu kišu, umjerenih količina, očekujemo na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. Početkom septembra izgledno je stabilnije i sunčanije vrijeme širom zemlje.

Do 31. augusta očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 8 do 13, u Hercegovini od 14 do 19, a maksimalne u Bosni od 20 do 25, u Hercegovini od 24 do 29 °C. Od 01. do 07. septembra jutarnje temperature u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini do 18°C, danju u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 33 °C.

utorak,24.08.2021.godine

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Američki san Džudine srodne duše iz Bara Kraljskih... (foto)

Nepovoljan uticaj vremenskih prilika očekuje se u većem dijelu zemlje izraženije u centralnim i južnim dijelovima. Oblačno i tmurno vrijeme uz padavine će kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati poteškoće vezane uz njihove bolesti i reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti i slično. .

Danas pretežno oblačno i povremeno sa kišom ili pljuskom širom Bosne. U većem dijelu Hercegovine će veći dio dana preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost.

Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine. Pljuskovi se u Hercegovini očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C, saopćeno je iz FHMZ…

http://iBalkan.net