IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- Bjelavama se opet širio miris iz “Otrova”: Nesret Abazi ove noći počastio komšije… (foto)

Nesret Abazi, će nastaviti porodičnu tradiciju večeras je nakratko upalio roštilj da počasti stanovnike ovog sarajevskog naselja…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 24.08.2021… 00: 34… SARAJEVO- Bjelavama se opet širio miris iz “Otrova”: Nesret Abazi ove noći počastio komšije… (foto)

Stanovnici Bjelava večeras nisu krili osmijeh kada su vidjeli da je ponovo raspaljen roštilj u grilu “Student” koji je decenijama među Sarajlijama bio poznat kao “Otrov”.

Naime, Nesret Abazi, će nastaviti porodičnu tradiciju večeras je nakratko upalio roštilj da počasti stanovnike ovog sarajevskog naselja.

On je pripremio desetak hamburgera i pljeskavica za svoje komšije koje su mu posljednjih mjeseci velika podrška.

Kako nam je rekao jedan od Sarajlija koji je odrastao u ovom dijelu grada, nije mogao vjerovati kada je prilikom šetnje naseljom osjetio prepoznatljiv miris.

Čitaj još:   Adeel Rana prvi musliman šef policije u New Yorku... (foto)

Mi smo odrasli na ovim hamburgerima i pljeskama. Nesretu je učinjena velika nepravda u posljednje vrijeme, ali će on početkom narednog mjeseca ponovo početi zvanično da radi.

Ovo je bila na neki način generalna proba – rekao je Kenan Suković koji nam je ustupio i nekoliko fotografija.

Podsjetimo, vlasnici poznatog sarajevskog fast fooda “Otrov” Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi izgubili su bitku sa koronavirusom u martu ove godine.

Teško da postoji student u Sarajevu koji nije barem jednom jeo u ovom fast foodu na Bjelavama, kojeg su uspješno vodili otac i sin…

IZVOR AGENCIJE

 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more