IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bjelogrlić pušten da se brani sa slobode: Žao mi je što sam nasio na provokacije… (foto)

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti… srijeda, 25.08.2021… 00: 54… DRAGAN Bjelogrlić pušten da se brani sa slobode: Žao mi je što sam nasio na provokacije… (foto)

Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić saslušan je prvo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom fizičkog napada na režisera Predraga Antonijevića koji se dogodio u ponedeljak rano ujutru u restoranu hotela Ambasador, u kojem su smješteni gosti Filmskih susreta. 

Bjelogrlić je priznao da je izvršio ovo krivično djelo, ali i kazao da je “naseo na grozne provokacije Antonijevića” da mu je žao zbog onoga što je uradio, a OJT mu je ukinuo meru zadržavanja od 48 sati.  

– Žao mi je što sam naseo na grozne provikacije Antonijevića koje traju godinu i po dana, žao mi je što se Antonijević pojavio iz ko zna kojih razloga na festivalu na kojem sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te grozne provokacije i što je ovo bacilo senku na te premijere, žao mi je što sam to uradio- rekao je Bjelogrlić novinarima nakon saslušanja.

On je naglasio da se nije dogodilo ono što pišu režimski tabloidi. 

Precizirao da nije sa umišljajem krenuo ka Antonijeviću, već je pošao do toaleta, ali je onda “ odreagovao na njegovo dobacivanje”.

Zahvalio se na profesionalizmu ljudima iz Osnovnog javnog tužilaštva- koji “nisu podlegli pritiscima i dali su mu mogućnost da objasni šta se stvarno desilo”, kao i “divnim policajcima”.

Čitaj još:   STRAVA KOD NOVE VAROŠI: Usmrtio dijete svog prijatelja, pa pokušao da se ubije...

Advokat Goran Draganić, koji zastupa Bjelogrlića, demantovao je i pisanje tabloida da je Bjelogrlić navodno u alkoholisanom stanju i pod dejstovom psihoaktivnih supstanci.

– Veštačenjem nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance, niti nedozvoljene količine alkohola u krvi- rekao je Draganić.

Zamjenik osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević kazao je novinarima da je Bjelogrlić saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog djela i nasilničkog ponašanja. 

– Osumnjićeni je u potpunosti priznao izvršenje  krivičnog dela i izjavio žaljenje zbog toga. Na osnovu ovih okolnosti tužilac je odlučio da mu ukine meru zadržavanja. Nastavićemo prikupljanje dokaza, kao što su saslušanja oštećenog, svedoka i veštačenja- rekao je Stanojević.

Na privatnim nalozima na društvenim mrežama ubrzo poslije tog incidenta pojavio se snimak, vjerovatno sa nadzornih kamera hotela, na kojem se vidi kako Bjelogrlić prilazi djelu u kojem je sjedeo Antonijević i udara ga više puta u glavu, poslije čega dolazi do gušanja, koje prekida nekoliko njihovih kolega.

Nakon icidenta, na naslovnim stranama provladinih tabloida pojavili su se naslovi: “Drogirani Bjela me je pretukao zbog Dare” (Alo), “Bjela pijan i drogiran pretukao Antonijevića” (Srpski telegraf), “Pomračenje uma” (Kurir) ili “JezIvo! Bjelogrlić pretukao Gagu” (Informer). 

Bjelogrliću je juče određeno zadržavanje do 48 sati, a osumnjičen je za krivično djelo nasilničko ponašanje, za koje Krivični zakonik propisuje kaznu zatvora do tri godine, odnosno od pet godina zatvora, u zavisnosti da li je nanijeta lakša ili teža tijelesna povreda.Na snimku sa bezbjednosnih kamera hotela „Ambasador“ vidi se kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim je sjedeo Antonijević i udara ga više puta u glavu.

Čitaj još:   ŽENA KOJA HRABRO PRKOSI VUČIĆU: Dijana Hrkalović odbila POLIGRAF... (foto i video)

Prema nezvaničnim informacijama Antonijević i Bjelogrlić nisu u dobrim odnosima još od ranije.

Antonijević je optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“, nakon toga je objavio navodnu prepisku sa Bjelogrlićem u kojoj se govori o tome.

Bjelogrlić je tada to demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana.Oba reditelja nalaze se u Nišu pošto su minule subote u tom gradu počeli 56. Filmski susreti…

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more