IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Pored podignutih tenzija Joanikije ne odustaje da se ustoliči na Cetinju… (foto)

Prema aktuelnim epidemiološkim mjerama, nije moguće održati skup sa preko 50 osoba na otvorenom…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 26.08.2021… 08: 34… BEOGRAD: Pored podignutih tenzija Joanikije ne odustaje da se ustoliči na Cetinju… (foto)

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije i pored podignutih tenzija ne odustaje od toga da se njegovo ustoličenje obavi 5. septembra u Cetinjskom manstiru…

“Podrazumijeva se da će to biti na Cetinju”, rekao je juče Vijestima Joanikije.

Pobjeda piše da je Joanikije i pored protivljenja čelnika bezbjednosnog sektora, insistirao na ogromnoj proslavi, pa je pozvao preko 200 zvanica jer će ustoličenje, shodno dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, biti na otvorenom.

Prema aktuelnim epidemiološkim mjerama, nije moguće održati skup sa preko 50 osoba na otvorenom.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije ustoličiće novog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske crkve Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru 5. septembra, piše u pozivnici koja je upućena najvećim državnim funkcionerima, ministrima, čelnicima vladajućih političkih partija, diplomatskom koru i predstavnicima sudstva i tužilaštva.

Čitaj još:   NOVE POTJERNICE: U bijegu vlasnik nargila bara " pao" s 21 kilom spida optužen za dilanje droge ...

“Sveta arhijerejska liturgija koju služi njegova svetost patrijarh srpski, gospodin Porfirije biće održana u Cetinjskom manastiru, koji u nastavku ustoličava njegovo visoko preosveštenstvo mitropolita Joanikija”, navodi se u pozivnici u koju je Pobjeda imala uvid i precizira da liturgija počinje u devet sati u Cetinjskom manastiru…

Po završetku ustoličenja, po protokolu, biće održan svečani ručak u Vladičanskoj bašti ispred Cetinjskog manastira, što znači da Srpska crkva ne računa na proteste patriotsko-komitskih organizacija i građana koji već danima najavljuju okupljanja ispred Manastira.

Patrijarh Porfirije u Crnu Goru dolazi dan ranije, 4. septembra i svečani doček je predviđen u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Svečani doček patrijarha Porfirija je u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Doksologija i velika večernja služba biće održana 4. septembra 2021. u 18 časova. Poslije večernje službe, biće održan svečani koktel u kripti Hrama”, piše u protokolu.

Sabor Srpske pravoslavne crkve na zasijedanju održanom 29. maja izabrao je Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog SPC…

Čitaj još:   BEOGRAD Upozorenje za Bošnjačko nacionalno vijeće...

izvor CdM.me

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more