IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Predsjednik Turske Erdogan u posjeti BiH i Crnoj Gori… (foto i video)

Predsjednik Turske Erdogan će se sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom…

ISTANBUL: Regija, Ekonomija, vijesti…četvrtak, 26.08.2021… 19: 55…ISTANBUL: Predsjednik Turske Erdogan u posjeti BiH i Crnoj Gori… (foto i video)

Erdogan bi na Međunarodni aerodrom Sarajevo trebao doputovati u prijepodnevnim satima u pratnji delegacije, a nakon dolaska u glavni grad BiH turski predsjednik će obići mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Predsjednik Turske bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od XVI vijeka krasi naše staro jezgro Sarajeva, koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Restauracija na ovoj ljepotici iz 1528. godine počela je 2017., a zbog ranije situacije s pandemijom koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, otkazan je program svečanog otvorenja.

Čitaj još:   BOL U LEĐIMA UKAZUJE NA LOŠE NAVIKE: TRI Pravila koja treba primijeniti prije svake terapije... (foto)

Protokol o restauraciji džamije koja je više puta obnavljana, a veća obnova je ona iz 1866/1867. godine, u aprilu 2017. godine potpisali su predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Erdogan će nakon Bosne i Hercegovine posjetiti i Crnu Goru…

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more