IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSLO- NOVI PAZAR: Podržano 12 privrednika, milioni kao odgovor na pandemiju kovid- 19… (foto i video)

Zahvaljujući podršci Kraljevine Norveške 12 preduzetnika iz Novog Pazara uspeli su da ostvare svoje inovativne ideje i da unaprede proizvodnju, kao i da zaposle 14 osoba…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, vijesti… četvrtak, 26.08.2021… 19: 55… OSLO- NOVI PAZAR: Podržano 12 privrednika, milioni kao odgovor na pandemiju kovid- 19… (foto i video)

Autor: Amela Bajrović

Kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”, podržano je devet preduzetnika i malih firmi da započnu i unaprede svoje poslovanje kroz nabavku opreme, dok su u okviru projekta za podršku zapošljavanju mladih, koji je realizovala organizacija ENECA, tri firme dobile neophodnu sertifikaciju i organizovale poslovne obuke za mlade.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, rekao je nakon razgovora sa zamjenikom ambasadora Norveške Geir Hakon Johansenom, da je jedno partnerstvo sa ovom zemljom izuzetno konstruktivno.

“Želeo bih da posebno istaknem podršku Norveške u unapređenju osnovne infrastrukture i inovativnih kapaciteta i konkurentnosti lokalnih privrednih subjekata, što je doprinelo zapošljavanju mladih. Tako je Norveška značajno doprinela poboljšanju života građana Novog Pazara”, rekao je Biševac.

Johanskon je rekao da je njihov fokus bio na doprinosu rešavanju problema nezaposlenosti, unapređenju konkurentnosti privrede ali u svemu i razvoju infrastrukture u manje razvijenim područjima Srbije.

Čitaj još:   DANAS, KAO DA SE SPREMA- POTOP: Do srijede nestabilno vrijeme, nakon toga sunčanije i koliko padati u narednih nekoliko dana... (foto)

“Danas vidimo vrlo opipljive rezultate naše podrške preduzećima u njihovim naporima da različitim inovacijama prošire svoja tržišta”, izjavio je Johansen.

Projekat “Norveška za vas– Srbija” finansira Kraljevina Norveška sa 8,7 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS)…

izvor indeksonline.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more