IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- ZABAVA POČINJE U HOTELU EVROPA: Muzičari koji će uljepšati vjenčanje godine… (foto)

Gosti su krenuli ka hotelu Evropa gdje će biti održano općinsko vjenčanje i slavlje. Goste će zabavljati pjevači Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani te Isak Šabanović…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… petak, 27.08. 2021…17: 34… SARAJEVO- ZABAVA POČINJE U HOTELU EVROPA: Muzičari koji će uljepšati vjenčanje godine… (foto)

Šerijatsko vjenčanje kćerke Bakira Izetbegovića, Jasmine Izetbegović održano je u Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon čega su gosti prešli u hotel Evropa gdje će biti održano i građansko vjenčanje te zabava.Jasminin izabranik je Ćamil Humačkić, rodom iz Stoca.

Gosti su krenuli ka hotelu Evropa gdje će biti održano općinsko vjenčanje i slavlje. Goste će zabavljati pjevači Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani te Isak Šabanović.

Uprkos kišnom vremenu veliki broj građana se okupio u haremu Begove džamije kako bi ispratili vjenčanje, a pristigle su i brojne zvanice iz političkog svijeta i javnog života.

Čitaj još:   PARIZ: Eksplodirala pekara, dvoje poginulo,pet u životnoj opasnosti (VIDEO)

Podsjetimo, vjersko vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Husein Kavazović, a jedan od svjedoka je bio i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je jutros, između ostalog i ovim povodom stigao u Sarajevo.

Tu su bili član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, te istaknuti članovi SDA kao što je Adil Osmanović, Halid Genjac, Edin Ramić, Sedin Kahriman, Haris Zahiragić i mnogi drugi.

Prisutni su i Asim Sarajlić kao i direktor Obavještajno- sigurnosne agencije Osman Mehmedagić.

Na vjenčanje je stigao i glumac Emir Hadžihafizbegović…

Osim Erdogana vjenčanju prisustvuje i njegova supruga Emine, kao i njegov sin Bilal te snaha Reyyan…

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more