IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ ZBOG Vremena koje nas očekuje narednih dana: Situacija na terenu je… (foto i video)

Narednih dana očekuje nas pretežno kišovito vrijeme s oblacima širom regiona…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… subota, 28.08. 2021…08: 34… OPREZ ZBOG Vremena koje nas očekuje narednih dana: Situacija na terenu je… (foto i video)

U većem dijelu BiH vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Danas u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, gdje je očekivana količina padavina između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2.

U ostataku zemlje očekuje se od 5 do 15, lokalno do 20 l/m2 kiše. Vjetar slab do umjeren u Bosno sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 21, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 24 stepena.

subota,28.08.2021.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Povećana naoblaka i povremeni pljuskovi će remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje kod većine ljudi. U drugom dijelu dana uz više sunčanih perioda, opšta slika će se popraviti. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima tokom svježijih jutarnjih sati

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake prema kraju dana. U jutarnjim satima kiša se očekuje u večini područja. Prije podne slabe kiše može biti još ponegdje u Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Iniciraćemo kontrolno saslušanje FILIPA Ivanovića zbog ćutanja o prisustvu brojnih predstavnika iz CG neustavnom Danu RS... (foto)

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne slab i rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz BIHAMK- a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla- Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Čitaj još:   PODGORICA:Albanci ukidaju granicu sa Crnom Gorom... (video)

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more