IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE TURSKI PREDSJEDNIK: Sve spremno za posjetu Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori… (foto i video)

Bulevar na potezu od Aerodroma Podgorica na potezu ka glavnom gradu je prigodno okićen…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 28.08. 2021…10: 34… STIŽE TURSKI PREDSJEDNIK: Sve spremno za posjetu Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori… (foto i video)

 Uoči današnje posjete turskog predsjednika Redžepa Erdogana našoj zemlji, bulevar na potezu od Aerodroma Podgorica na potezu ka glavnom gradu je prigodno okićen.

Tako su zastave Crne Gore i Turske postavljene na dijelu međunarodne saobraćajnice E73, koja vodi ka Ulici 4. jula u Podgorici.

Erdogan bi na aerodrom Golubovci trebao doputovati u prijepodnevnim satima u pratnji delegacije, a nakon dolaska u Podgoricu, turski predsjednik će se uputiti prema Cetinju, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju i razgovora u četiri oka i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Čitaj još:   Ukrao MILION I PO sa računa pomoću “Libanske klopke”, evo kako to rade...(foto)

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Erdogan će oko podneva imati svečani ručak sa predsjednikom naše zemlje Milom Đukanovićem, u predsjedničkoj rezidenciji u prijestonici Cetinje.

Crna Gora i Turska dijele strateško prijateljstvo uz jaku saradnju, kao saveznice iz NATO- a.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more