IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK DOLAZI NA CETINJE: Direktna provokacija, Joanikije će biti odgovoran ako se dogodi katastrofa… (foto)

“Važno je da budem tamo i da obezbijedimo da ti protesti budu građanski. Ono što tamo može da se desi je varnica za uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori…”

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 30.08. 2021… 19: 52… NENAD ČANAK DOLAZI NA CETINJE: Direktna provokacija, Joanikije će biti odgovoran ako se dogodi katastrofa… (foto)

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je povodom najavljenog ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju, da je riječ o direktnoj provokaciji.

Nenad Čanak objašnjava motive njegovog odlaska na Cetinje.

Na pitanje Tanjuga u čije ime ide i da li mu je tu mjesto s obzirom da nije ni crnogorski državljanin, a ni vjernik odgovara – upravo zato.

“Važno je da budem tamo i da obezbijedimo da ti protesti budu građanski. Ono što tamo može da se desi je varnica za uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori, onda to bio izgovor da napravi zaokret u deinstitucionalizaciju, da zamrzne odnose sa NATO-om, traži pomoć od Srbije. Ako bi se molio nekome ili nečemu, to bi bilo da slučajno ne padne kap krvi jer će ona upaliti balkansko bure baruta i to samo zbog besramne potrebe za vlašću pojedinaca”, objašnjava svoju ulogu na Cetinju Čanak.

Čitaj još:   Profesor Srđan polno uznemiravao djevojčice, oglasila se majka jedne od njih, otkrila gnusnu stvar... (foto)

Lider LSV- a istakao je i kako je ustoličenje direktna provokacija.

“Ovo je direktna provokacija da se napravi zlo u Crnoj Gori, vjerovatno će doći do uvođenja vanrednog stanja i sva odgovornost je na Joanikiju. Biće skup, i to ne jedan, što je jako opasno”, ocijenio je on.

Prema Čankovom mišljenju, Joanikijevo ustoličenje ne mora da se dogodi na Cetinju, ali, kako on dodaje, mitropolit SPC ima “infantilnu potrebu da to uradi tamo”.

“Tu mora da pobijedi razum, a pameti u Crnoj Gori nema mnogo. Joanikije ne mora da se ustoliči Cetinju, to može da uradi mirno u Podgorici, ali on ima infantilnu potrebu da to uradi tamo, pa će on biti odgovoran za katastrofu koja će se dogoditi”, rekao je Čanak.

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more