IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bez straha od represije države, SVI NA CETINJE DEMOKRATSKI I DOSTJANSTVENO

Liberalna partija i NVO Crnogorski Zbor organizovali su sinoć u Podgorici konsultacije sa suverenističkim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, organizacijama civilnog društva, građanskim aktivistima i intelektualcima. 

Tema konsultacija, kako je saopšteno iz Liberlane partiije, bila je aktuelna društveno-politička situacija u državi i razmjena mišljenja o trenutnim i predstojećim dešavanjima od značaja za državu i građane.

Poseban fokus sastanka bio je na najavljene događaje na Cetinju, odnosno ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve planirano za 5. septembra u Prijestonici kao i reakcije građana i demokratske javnosti na takav skup za koji država nema nikakvog sluha.

Svi učesnici konsultacija podržali su iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu.

Čitaj još:   HITNE EVAKUACIJE: Više od 75.000 ljudi sklonjeno na sigurno, pro- ruske snage u pripravnosti... (foto, video)

Oni su pozvali sve građane Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi moraju biti na Cetinju 5. septembra , bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more