IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović: Niko pa ni vjerska zajednica, ne smije dovesti u pitanje mir i stabilnost! (foto)

Očuvanje mira i stabilnosti u momentu pojačanih političkih tenzija kojima svjedočimo, mora svima biti prioritet, napisao je poslanik SD- a Damir Šehović na Tviteru…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 31.08.2021… 19: 32…DAMIR Šehović: Niko pa ni vjerska zajednica, ne smije dovesti u pitanje mir i stabilnost! (foto)

“Političke elite su dužne da na djelu pokažu zrelost, kako ne bi dozvolile nikom, pa ni bilo kojoj vjerskoj zajednici, da ih svojim djelovanjem dovede u pitanje! Inicijativa Duška Markovića, baš kao i one koje je SD nedavno predlagao, idu u prilog potrebi vođenja inkluzivnog dijaloga u Skupštini Crne Gore, kao jedinog održivog načina za postizanje neophodnog kompromisa oko najvažnijih pitanja koja opterećuju naše društvo”, naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima, Vlada je svojim djelovanjem pokazala da nije sposobna da ponese odgovornost koja joj po Ustavu pripada.

Čitaj još:   TUZLA: Zbog nevremena proglašeno stanje prirodne nesreće... (foto i video)

“Da li će dio parlamentarne većine prihvatanjem današnje i prethodnih sličnih inicijativa SD- a potvrditi svoj evropski i građanski karakter, koji je za sada samo deklarativan, ili će zbog „šake vlasti“ nastaviti da najčešće “glasnim ćutanjem” doprinose afirmaciji ne onih vrijednosti koje jačaju, nego onih koje slabe crnogorsku državnost, afirmišući dekadentne stavove, suprotne građanskom konceptu i demokratskim društvima, naredni dani će pokazati”, navodi Šehović.

Poslanik DPS- a Duško Marković pozvao je danas Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu najvišeg političkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda: donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori…

izvor Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more