IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRAČUN KRIMINALACA: Pretučen rekorder po broju krađa u RS- u, zatekli ga sa izbijenim zubima… (foto)

U obračunu dvojice poznatih kriminalaca u Banjoj Luci deblji kraj je izvukao Ranko Rakić (24) iz Prijedora, kojem je tom prilikom izbijen zub…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti… utorak,31.08.2021… 19: 32…  OBRAČUN KRIMINALACA: Pretučen rekorder po broju krađa u RS- u, zatekli ga sa izbijenim zubima… (foto)

Rakić je jedan od rekordera po broju krađa na području banjalučke i prijedorske regije, a zbog napada je priveden Dragan Jelača iz Banjaluke, koji je takođe više puta hapšen zbog raznih i teških krivičnih djela.

Sve se desilo u ponedjeljak oko 17 sati u Banjaluci. Policijska patrola je na ulici zatekla povrijeđenog Rakića i on je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu ukazana ljekarska pomoć.

– Brzom akcijom otkriveno je da je Jelača pretukao Rakića nakon čega je on pronađen i uhapšen – rekao je izvor blizak istrazi za Srpskainfo.

Motiv?

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su zatekli R.R. sa vidnim povredama, a da su ubrzo nakon toga otkrili ko stoji iza napada, te je uhapšen D.J. iz Banjaluke.

Još nije poznat tačan motiv sukoba Rakića i Jeleče, ali se pretpostavlja da su neki neriješeni odnosi i poslovi između njih dvojice.

– Ne isključuje se ni mogućnost da su njih dvojica učestvovali zajedno u nekim krivičnim djelima, pa da je i zbog toga došlo do sukoba između njih. Ta mogućnost biće provjerena u što kraćem roku – rekao je izvor “Srpskainfo”.

Dodaje da skoro da ne postoji policajac u Banjaluci koji nije čuo i koji nije bar jednom do sada uhapsio jednog od dvojice učesnika ovog sukoba.

Čitaj još:   ŠOKANTNI SNIMAK: Brutalan napad NiP- ovog HALILA Bajramovića na SULEJMANA Samardžića u hotelu Holiday Inn u SARAJEVU (foto, video)

Rakić je osoba koja najvjerovatnije ima najviše hapšenja i najviše počinjenih krivičnih djela na području Republike Srpske. Skoro da ne postoje krivična djela zbog kojih nije privođen!

Tražen i u Njemačkoj

Prema podacima policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, Rakić je prijavljivan zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda, krađa i drugih djela. Pljačkao je butike, a nedavno je zatečen u krađi u ugostiteljskom objektu. Prije nekoliko mjeseci uhapšen je kada je od jednog invalida u Banjaluci ukrao protezu i novac.

Rakić je tražen i u Njemačkoj…

On je, inače, rođen u Bohumu, a u periodu od 2008. do 2016. godine počinio je 36 krivičnih djela u ovoj zapadnoevropskoj državi.

Posebno se ističu krivična djela povezana s narkoticima, zatim pronevjere novca, krađe, provale i druga krivična djela.

Jelača je od ranije poznat policiji zbog teških krivičnih djela, a prije par godina bio je uhapšen i zbog navođenja djece na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjeluke.

Sumnjičen je i za krađe. Takođe, bio je očevidac ubistva Brune Rolda, te je na sudu svjedočio protiv optuženih.

Jelača je u martu bio akter požara u napuštenoj kući u banjalučkom naselju Dolac u kojoj je našao utočište.

OBAVLJEN UVIĐAJ

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da su, obavljajući redovne poslove i zadatke, u jednom banjalučkom naselju zatekli R.R. sa vidnim povredama glave.

– O stanju povrijeđene osobe obaviještena je službe Hitne medicinske pomoći koja je R.R. prevezla u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu je ukazana pomoć. Radom na terenu, policijski službenici su identifikovali napadača D.J, koji je lišen slobode i sproveden u službene prostorije – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Čitaj još:   UTAKMICA VELIKOG SIGURNOSNOG RIZIKA: Rasprodate ulaznice za meč CRNA GORA– SRBIJA... (foto)

Dodali su da je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo tjelesna povreda, te naložio preduzimanje svih radnji i da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more