IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MNOŠTVO RIZIKA: Koridor do Cetinjskog manastira a helikopter MUP-a može samo do fudbalskog stadiona… (foto)

U mnoštvu bezbjednosnih rizika koje nosi namjera Srpske pravoslavne crkve da se u Cetinjskom manastiru obavi ustoličenje Joanikija, izazova za službe bezbjednosti za sada je kako patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, bezbjedno dovesti od Podgorice do Cetinja…

CETINJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 1.09.2021… 21: 52…MNOŠTVO RIZIKA: Koridor do Cetinjskog manastira a helikopter MUP-a može samo do fudbalskog stadiona… (foto)

Portal Standard saznaje od izvora bliskih službama bezbjednosti da je plan policije da to učini helikopterom MUP- a.

Međutim, s obzirom da u blizini Manastira nema mjesta gdje helikopter može bez problema da sleti, za sada je jedina alternativa fudbalski stadion na Cetinju.

Ipak, taj stadion je nekoliko kilometara daleko od manastira, te i to za sada stvara ozbiljan problem u organizaciji sigurnog koridora za patrijarha Porfirija, s obzirom na najave brojnih Cetinjana i ostalih građana Crne Gore da će se tog dana okupiti u Prijestonici kako bi spriječili čin ustoličenja.

Čitaj još:   AKCIJA SE NASTAVLJA I DALJE: Crnogorska zastava i na crkvama Svetog Đorđa, Svete Gospođe, Svete Trojice... (foto)

Podsjećamo da se tome protivi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je prekjuče saopštio da ukoliko njegov apel ne bude uvažen i ustoličenje ipak bude na Cetinju– 5. septembra biće u prijestonici – na mjestu gdje će se braniti čast i sloboda naše zemlje.

”Pametno bi bilo ustoličenje izmjestiti, u nekom od drugih brojnih hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Sve radi postizanja multietničke harmonije i dobrih međudržavnih odnosa. U budućnosti želimo da svaki građanin Crne Gore, uključujući Crnogorce i Srbe, nesmetano uživa vjerske slobode i vjerska prava”, kazao je Đukanović.

Premijer Zdravko Krivokapić danas je takođe saopštio da je jedan od mogućih scenarija i zabrana događaja na Cetinju ukoliko posljednje procjene pokažu da je situacija krajnje ozbiljna.

“Nije im ni takav scenario isključen. Imamo pet scenarija za taj dan”, rekao je Krivokapić.

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more