IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKA OBAVJEŠTAJNA AGENCIJA BIA: Instalirala opremu u i na Cetinjskom manastiru, slijedi nelegalno ubacivanje ‘Kobri’? (foto)

BIA instalirala je svoju opremu u i van Cetinjskog manastira, a planiraju i da dovedu 60 bivših pripadnika ‘Kobri’ zadatak je biti da isprate sveštenike iz Podgorice do Cetinja, te intervenišu u slučaju sukoba, saznaje se iz nekih obavještajnih krugova…

CETINJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… petak, 3.09.2021… 20: 52… SRPSKA OBAVJEŠTAJNA AGENCIJA BIA: Instalirala opremu u i na Cetinjskom manastiru, slijedi nelegalno ubacivanje ‘Kobri’? (foto)

BIA je već instalirala svoju opremu kako ispred tako i unutar Cetinjskog manastra. Radi se, kako saznaje Standard o prislušnoj opremi, opremi za ometanje mobilnog signala kao i video nadzor koji pokriva zonu oko Manastira.

Takođe, izvori Standarda tvrde da za ulazak u Crnu Goru na području Gostuna već čeka 60-tak bivših pripadnika specijalne jedinice Vojske Srbije tzv. ‘Kobri’ koji u toku noći treba da uđu u Crnu Goru preko neregistrovanih graničnih prelaza uz logističku podršku, kako je saopšteno Standardu, pripadnika MUP- a Srbije Danila Femića, te pripadnika crnogorske policije Vladimira Konatara, načelnika regionalnog centra Sjever- granica i Radovana Tončića, načelnika CB Bijelo Polje.

Kako saznaje Standard od izvora u obavještajnom sektoru, ‘Kobre’ će se nakon ulaska u Crnu Goru uključiti u konvoje autobusa koji dolaze iz Srbije a idu ka Podgorici.

Čitaj još:   Test od nas: Napišite slovo "X" kakva ste ličnost...

Njihov zadatak će, kako kaže izvor, biti da nakon programa ispred Hrama u Podgorici koji je predviđen za sjutra veče isprate sveštenstvo na Cetinje kao i da intervenišu u slučaju eventualnih sukoba.

Čitavom operacijom, kako saznaje Standard rukovodi Goran Colić načelnik 5 uprave u BIA koji se bavi prisluškivanjem i tajnim praćenjem.

Inače, prema saznanjima iz obavještajnih krugova, Colić, inače nekadašnji komandant specijalne jedinice Kobre u Vojsci Srbije je juče u toku dana na crno ušao u Crnu Goru, mimo evidencije na graničnom prelazu.

Ušao je na području Gostun- Bistrica seoskim putevima na teritoriji Opštine Bijelo Polje.

U tome su mu pomogli gorepomenuti komandir granične policije Gostun (Srbija) Danilo Femić, inače rođeni bjelopoljac koji radi u MUP Srbije, kao i dvojica visokih sluzbenika MUP Crne Gore Vladimir Konatar i Radovan Tončić. Isti su mu pružili svu logističku podršku na teritoriji Opštine Bijelo Polje.

izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more