IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK PRIZIVA ORUŽANE SUKOBE: “Da RS proglasi nezavisnu državu, Bošnjaci- muslimani da imaju BiH, a Hrvati Herceg Bosnu” (foto i video)

DODIK ARLAUČE da je jedini način za miran život na ovim prostorima razlaz…

GARAVCI: BIH Crna Hronika, vijesti… subota, 4.09.2021… 20: 59… DODIK PRIZIVA ORUŽANE SUKOBE: “Da RS proglasi nezavisnu državu, Bošnjaci- muslimani da imaju BiH, a Hrvati Herceg Bosnu” (foto i video)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je tokom današnje posjete Garavicama, gdje je prisustvovao obilježavanju od stradanja srpskog naroda u tom mjestu od ustaša 1941. godine., narodu poručio da bude uvjeren u vlast Republike Srpske i mir koji sigurno osigurava.

Osim toga dodao je i kako ne vjeruje u mogućnost rata, ali je dodao da Republika Srpska ima potencijal da odbrani svoju samostalnost od onih što nešto prijete iz Sarajeva.

“Mi nijedan potez nećemo učiniti da destabilizujemo i dovedemo do bilo kakvog sukoba. Nikoga nećemo napadati, mi izvan entitetskih linija nećemo nikoga dirati, ako dodje ne prostor Srpske suočiće se da se branimo i u to ne treba niko da sumnja”, rekao je Dodik.

Čitaj još:   CRNA GORA: U više gradova se uz VATROMET i KOLONE automobila SLAVI PAD VLADE Krivokapića (VIDEO)

On smatra da je jedini način za miran život na ovim prostorima razlaz, prenosi Srna.

“Da se RS proglasi nezavisnom državom, naravno da Bošnjaci, muslimani imaju svoju državu BiH, a Hrvati da imaju Herceg Bosnu”, rekao je Dodik.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more