IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKI EKSTREMISTI raspoređeni u CETINJSKOM MANASTIRU, grupe SPREMNE čekaju i u PODGORICI

Prema navodima izvora Pobjede, već nekoliko dana desetine muškaraca, uglavnom iz kriminalnog miljea, nalaze se u Cetinjskom manastiru. Osim toga, kako kažu, dio prosrpskih ekstremističkih snaga stacioniran je u Podgorici, navodno su smješteni u Zagoriču.

Prema riječima njihov zadatak je da ako dođe do većih sukoba budu podrška u Podgorici ili se, za slučaj potrebe, nekako prebace na Cetinje.

Postoje ozbiljne indicije da su ekstremne prosrpske snage pripremile scenario za izazivanje incidenata tokom ceremonije ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru, sjutra, 5. septembra, tako što bi se obučeni u majice sa crnogorskim nacionalnim i državnim obilježjima priključili protestu koji organizuju građani i građanke Cetinja i u nekom trenutku pokušali da probiju blokade i pokušaju upad u Manastir.

Pobjedi je ovu informaciju potvrdilo više izvora iz bezbjednosnog sektora, a kako objašnjavaju, cilj im je da na taj način „daju povod policiji da reaguje“ i izazovu haos.

– To bi bio povod, prije svih srpskim medijima, da satanizuju crnogorske građanske snage i diskredituju protest – objašnjavaju naši sagovornici.

Već nekoliko dana, prema navodima izvora Pobjede, desetine muškaraca, uglavnom iz kriminalnog miljea, nalaze se u Cetinjskom manastiru.

Čitaj još:   DR. ĐIKIĆ NEMA DOBRE VIJESTI: Kada je moguće očekivati kraj pandemije koronavirusa... (foto i video)

Osim toga, kako kažu, dio prosrpskih ekstremističkih snaga stacioniran je u Podgorici, a navodno su smješteni u Zagoriču. Prema riječima naših izvora, njihov zadatak je da ako dođe do većih sukoba budu podrška u Podgorici ili se, za slučaj potrebe, nekako prebace na Cetinje.

Izvori Pobjede iz bezbjednosnog sektora trvde da je i u Nikšiću spremno stotinjak srpskih ekstremista koji bi tokom noći između petka i subote trebalo da budu prevezeni do Cetinjskog manastira. Tvrde i da su im plaćene dnevnice, te da im je Crkva Srbije obezbijedila i smještaj i hranu. Neki od njih, navodno, juče su prebačeni u Podgoricu, u jednu kuću odakle će se zaputiti ka crnogorskoj prijestonici.

Sve ove informacije, kažu naši sagovornci, imaju bezbjednosne službe, i više od toga, ali političari su odlučili da zanemare upozorenja da je ustoličenje Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru događaj koji nosi ogroman bezbjednosni rizik i mogućnost da može doći i do nereda većih razmjera…

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   NAUČILA ME MOJA BABA da se ne može voljeti saradnik okupatora, jer se tako postaje ŽENA- ČETNIK
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more